BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74
HABER /  GÜNCEL

Bilgin Balanlı Eskişehir’i fişlemiş

Tehdit dolu ifadeleri internete düşen Ergenekon sanığı Bilgin Balanlı Paşa’nın komutanlığı döneminde Eskişehir’i fişlettiği ortaya çıktı.

Abone ol

Ergenekon Davası sanıklarının intikam yeminleri birbir ortaya çıkarken, gözler 28 Şubat süreci sonrası yapılan kanunsuz fişlemelere çevrildi.

Ergenekon sanıklarının, 28 Şubat sürecinde yaptıkları yasa dışı fişlemeleri rövanş listesi olarak kullanabilecekleri ileri sürüldü. Son olarak gündeme düşen Orgeneral Bilgin Balanlı'nın ses kaydında "Dini motifli bir şey var orada (Bilvanis) Hava Kuvvetleri bunu merak etmez mi" dediği, Bilvanis köyünün bulunduğu Eskişehir 2007'de akıllara zarar bir fişleme olayı ile karşı karşıya kaldı.

ÇAY OCAKLARINI ARAŞTIRDILAR

Hava İstihbarat Yüzbaşı K.Ü. tarafından hazırlanan 5 sayfalık fişleme metninde, Eskişehir'deki hastaneler, eczaneler, matbaalar, çay ocakları, siyasi partiler, STK'lar, kırtasiyeler, banka, ekmek fırını, güvenlik, turizm ve pazarlama şirketi, kuruyemişçi, reklam ajansı, ortopedi firması fişlendi. Fişlenen kurumların karşısına hangi düşünceden, kimlerle irtibatlı oldukları, faaliyetlerinin ne derece olduğu yazıldı.

CHP DE KAYDA ALINMIŞ

Fişlenen siyasi parti, sivil toplum kuruluşları arasında İşçi Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ile Atatürkçü Düşünce Derneği de yer alıyor. Fişleme belgesinin 1. sayfasında 28 kuruluş için 'Bölücü faaliyet' isnadında bulunulmuş. 3. sayfada kentteki birçok kurum irticai faaliyet yürüttüğü, irticayı desteklediği gerekçesiyle fişlenmiş. Aralarında özel hastane, banka, kırtasiye, ekmek fırını, kuruyemiş dükkânı gibi 27 işletmenin bulunduğu listede, firmaların yanına hangi düşünceye sahip oldukları, sakıncalı olup olmadıkları yazılmış.

SUÇU PERUK SATMAK

Listede yer alan ilginç detaylar arasında bir ortopedi firmasının yanına 'Üniversite sınavına giren başörtülü öğrencilere peruk sattığı/kiraladığı tespit edildi.' şeklinde not düşülmüş. Yine o dönemde Eskişehir'de faaliyet gösteren Anadolu Gençlik Derneği'nin Başkanı Ahmet Ersin Erken'in de isminin yanına, 'Yerel basında, İstanbul Bağcılar'da lisede namaz kılınması olayını destekleyici açıklamalarda bulunmuştur.'
notuna yer verilmiş.

OKULLAR GÖZLERİNİ KORKUTTU

Belgenin ' Eğitim alanında tespit edilen hususlar ' bölümünde, yerel basında çıkan haberlerle kentteki eğitimciler, sendika yöneticileri irticacı diye fişlenmiş. Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dündar için kadrolaşma faaliyetleri içerisinde yer aldığı iddia edilmiş. Belgede, açık lise sınavında öğrencilerin türbanla sınava girdikleri, itiraz eden öğretmenlere Milli Eğitim Müdürü'nün makamında hakaret ettiği ifadesine yer verilmiş. Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı İsmail Altınkaynak'ın da başörtülü insanların eğitim kurumlarında çalışma haklarının ihlal edildiği yönünde yerel basına açıklamalar yaptığı vurgulanıyor.

ASKER ÖĞRETMEN RAPOR VERDİ

Atatürk Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Din Bilgisi öğretmeni olan Fatma Özdemir'in okul içinde peruk taktığı belirtilirken, durum okuldaki Milli Güvenlik dersi veren askeri öğretmen tarafından TSK'ya rapor edilmiş. Kentteki devlet ve özele ait eğitim kurumları da irticai faaliyetleri desteklediği yönünde fişlenmiş. 14 eğitim kurumu, 6 lise irticai faaliyetleri desteklediği için TSK tarafından ' irticacı ' diye kayıtlara geçirilmiş.

"İNTİKAMLA DOLULAR, HERŞEYİ YAPABİLİRLER"

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının intikam hissiyle dolu olduklarını belirtti. Güzel “Bu insanlar fırsat bulduklarında her şeyi yapabilir” dedi. Güzel, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının doğru olmadığını, bu mahkemelerin darbe ve çete davalarında çok önemli işler yaptıklarını hatırlattı. AK Parti ManisaMilletvekiliMuzaffer Yurttaş, devam eden Ergenekon, Balyoz gibi davaların AK Parti’nin ve Türkiye’nin geleceği olduğunu söyledi.