BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

BEÜ'den Türkiye'ye örnek davranış!

Bülent Ecevit Üniversitesi, 3 yılda 41 bin 271 fidan dikti.

Abone ol
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), akademik personelden öğrencisine kadar herkesin dikili ağacı olması hedefi doğrultusunda 3 yılda 41 bin 271 fidan dikme hedefine ulaştı.
 
Üniversite yönetimi, ağaçlandırma seferberliği doğrultusunda Orman Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Üç yılda yerleşkeye 41 bin 271 fidan diken rektörlük, her üniversite mensubunun dikili ağacı olmasını sağladı.
 
 BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren ağaçlandırma faaliyetlerine büyük önem ve öncelik verdiklerini belirtti.
 
Üniversitenin kentin ve bölgenin çehresini değiştirmek adına önemli adımlar attığını anlatan Özer, "Bu adımlar bazen sosyokültürel alanda yürütülen çalışmalar şeklinde ortaya çıkarken, bazen de engellilere yönelik çalışmalar, kan bağışı kampanyaları ya da fidan dikimi gibi toplumsal sosyal sorumluluk adımları olarak vücut bulmaktadır" ifadesini kullandı.
 
Özer, hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:
 
"Göreve geldiğimiz ilk gün tüm mensupları için bir fidan dikme başarısını yakalamak, bizleri son derece mutlu kılan bir gelişme oldu. Burada elbette önemli olan bu başarıları yakalamaktan öte, geniş kitleler üzerinde bu hususta farkındalık yaratmak ve örnek kurum haline gelebilmekti. Her bireyinin dikili ağacının bulunduğu üniversite olmak gibi sembolik hedefin ötesine geçerek, bu başarıyı kalıcı duyarlılıkla sürdürebilmenin altyapısını da hazırlamış durumdayız."