BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65

Beşiktaş Kongresindeki Oyum

Zor zamanda aday olmayıp, o gün seyirci kalmayı seçenler; şimdi aday olmalarına neden olan gerekçelerini kongre üyelerine kolay kolay anlatabileceklerini sanmıyorum. Çünkü Beşiktaş kongre üyeleri fedayı bildikleri gibi vefayı da iyi bilirler.

Gönül verdiğim renklerin takımı Beşiktaş’ın haziran ayında yapılacak seçimli kongresinde şimdiden başkanlığa aday olan iki adaydan hangisine oy vereceğimi şimdiden açıklıyorum.

Oyum mevcut başkan Fikret Orman’ındır.

 

Eski başkan Sayın Yıldırım Demirören Futbol Federasyonu Başkanı olmak için başkanlıktan istifa ettikten sonra kulübün ekonomik darboğazı herkesçe malumken yeni başkanın çok zor bir dönemde başkan olacağı da biliniyordu.

Ve hatırlanacağı gibi Sayın Fikret Orman; bu zorlukları o zaman ki genel kurulda açık ve net bir şekilde söyleyerek, üstelik başkanlığının ilk senesinin Beşiktaş için feda senesi olduğunu, bu yüzden de şampiyonluk beklenmeden sabır gösterilmesini söyleyerek aday oldu.

Ben ve benim gibi onun başkan olmasını isteyerek onun başkan olması için oy verenler; bu sözlerini onaylayarak oy verdik.

 

Zor zamanda aday olmayıp, o gün seyirci kalmayı seçenler; şimdi aday olmalarına neden olan gerekçelerini kongre üyelerine kolay kolay anlatabileceklerini sanmıyorum.

Çünkü Beşiktaş kongre üyeleri fedayı bildikleri gibi vefayı da iyi bilirler.

 

Hatırlayın sezon başlarken spor kamuoyunda; Beşiktaş için sezonu ilk beşte bitiremez diye yazıp, söyleyenler çoğunluktayken,  “küme düşmemeye oynar” diyecek kadar felaket tellaklığını sevenler vardı.

Çokbilmiş spor yazarları meydanı boş bulmuşçasına salladıkça sallıyorlardı.

 

Ama yanardöner yazı yazmayı pek seven spor yazarların bazıları; daha yazılarının mürekkebi kurumadan oynanan Galatasaray derbisinden sonra Beşiktaş’ın göze hoş gelen futbolunu övmeye başlamışlardı.

Hatırlayın o maçı; Burak’ın kendini yere atmasına ağır bir kararla penaltı verilmemiş olsa; Beşiktaş sezonun ilk derbisini gayet güzel bir oyunla kazanmış olacaktı.

 

Elbette yanlış veya eksikler beğenmediklerimiz var ama eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Beşiktaş; son yıllarda hiç atmadığı kadar çok gol atarak göze hoş gelen bir futbol seyrettirdi bize.

Eğer bu kadar gol yemese feda senesindeki onca sıkıntıya rağmen şampiyon olması işten bile değildi.

 

Ayrıca Beşiktaş’ı ve Beşiktaşlılığı sadece sportif başarı ile değerlendirmeyip; iyi ve düzgün yönetiliyor olmayı da göz ardı etmemek gerek.

 

Bana göre Beşiktaş; Sayın Fikret Orman döneminde olabildiğince düzgün yönetilmiştir. Her türlü sıkıntıya rağmen tüm futbolcular paralarını zamanında alırken, bir yandan da hukuksal anlamda onlarca dosyanın neredeyse yarısı temizlenmiş ve uluslararası ortamda çeşitli nedenlerle zedelendiği söylenen itibar tekrar kazanılmıştır.

Bu bile Fikret Orman’ın yönetim anlayışının Beşiktaş’a yakıştığının göstergesidir.

 

Elbette hatalar olacaktır, elbette eksikler olacaktır. Ama yola nasıl ve hangi şartlarda çıkıldığı da unutulmamalıdır.

Feda senesinde vefasızlık yapılmamalıdır.