BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar görevden alındı

BEŞİKTAŞ belediye Başkanı Murat Hazinedar İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden alındı. Murat Hazinedar ile birlikte iki belediye meclis üyesinin de görevden uzaklaştırıldığı açıklandı. Gündeme bomba gibi son dakika gelişmesi CHP'yi ayağa kaldırdı. Peki Murat Hazinedar'ın görevden alınmasının sebebi ne, iddialar arasında neler var?

Abone ol

İçişleri Bakanlığı CHP'li Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı görevden uzaklaştıdı. Hazinedar ile birlikte iki belediye meclis üyesi de görevden uzaklaştırılırken kararın gerekçesi olarak Murat Hazinedar hakkında yürütülen soruşturmalar gösterildi. Murat Hazinedar görevden alınmadan önce yaptığı açıklamada 'Benim ve eşimin ailemin FETÖ ile bağlantısını bulamazlar" demişti.

İçişleri bakanlığının görevden uzaklaştırma kararında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın, mal varlığı ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturmalar gerekçe gösterildi. Murat Hazinedar'ın görevden alınma sebeplerinden biri de  görevi kötüye kullanma niteliğindeki eylemleri gösterildi.

Hazinedar ile birlikte iki belediye meclis üyesi de görevden uzaklaştırıldı.

İÇİŞLERİ'NİN MURAT HAZİNEDAR KARARI

İçişleri bakanlığının görevden uzaklaştırmaya ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada dikkat çeken bölümler şöyle;

-"Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil Anayasanın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 04/01/2018 tarihinde görevden uzaklaştırılmışlardır.

Murat Hazinedar'ı bu mu yaktı? FETÖ'yü öven videosu

Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat HAZİNEDAR Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.

ÜYELERİN GÖREVDEN ALINMA SEBEBİ

Hüseyin Avni Sipahi’nin Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmalar dikkate alınmıştır. Çetin Kırışgil'in Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulundurulmuştur.'

MURAT HAZİNEDAR'IN İLK TEPKİSİ : FETÖ BULAMAZSINIZ

İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediyenin önünde açıklamalarda bulundu. Uzaklaştırma kararını basından öğrendiğini söyleyen Hazinedar, "Allah büyük. Biz abdestimizden şüphesi olmayan insanlarız." dedi. Hazinedar'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

-Allah'ın verdiği canı Allah alır. Demokrasilerde de milletin verdiği koltuğu ancak millet alır. Sizlerle beraber basından öğrendiğim görevden alındığıma dair yazıyla ilgili söyleyecekleri daha önce söyledim.

FETÖ İDDİALARINA SERT TEPKİ

-Uzaklaştırma gerekçem birtakım yolsuzluk iddialarıyla beraber 2016 yılından beri FETÖ üyeliği suçu iddiasıyla yürütülen soruşturmalardır. Değil ben ailemde, sülalemde değil darbeci cemaate bir cemaate bile üye bir kişi bulamazlar. İktidarın bu terör örgütünü meşru gördüğü 17-25 Aralık'tan önce dahi bu gruplarla, bu terör örgütü organizasyonlarıyla nokta kadar bir işimiz olmamıştır, olamazda. Ne şahsımın ne ailemin. 

Sadece şahsıma yönelik değil aynı zamanda evladıma, eşime de yöneltilmiştir bu suçlamalar. Pasaportları ellerinden alınmıştır. Onun eleştirdiği dünkü sistem onun çocuklarına yurt dışında okuma fırsatı vermişti. O benim evladıma bu fırsatı vermedi. Aileleri bu iddiaları karıştırmayın.

Murat Hazinedar kimdir? Nerelidir eşi kimdir?

Murat Hazinedar karar sonrası ilk kez konuştu