BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
HABER /  GÜNCEL

Beşar Esad'dan büyük skandal! DEAŞ'la...

Suriye'nin Hama ilindeki Esad rejimi güçleri, DEAŞ'ın yüzlerce militanı ile zırhlı aracına koridor açarak işbirliği yaptı. DEAŞ bu sayede İdlib'in güney uçlarındaki rejim karşıtı askeri gruplar ve muhalif unsurlardan bazı bölgeleri ele geçirdi.

Abone ol

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, Hama-İdlib hattında  terör örgütü DEAŞ'ın yüzlerce militanı ve onlarca zırhlı aracına koridor açarak  İdlib'in yakınlarındaki bölgeye geçişlerini sağladı.

Yerel kaynaklara göre, Esed güçleri İdlib'in güneyinde yer alan  Hama'nın doğu kırsalında kuşatmada tuttukları DEAŞ'a koridor açarak güvenli geçiş  sağladı.

DEAŞ'IN MİLİTANLARI KUZEYE İLERLEDİ

DEAŞ'ın yüzlerce militan, 20 ağır silahlı pikap ve zırhlı personel  taşıyıcı, 3 tank ve birkaç Z23'ten (Şilka) oluşan konvoyu koridordan hızla kuzeye  ilerledi.DEAŞ konvoyu, Türkiye sınırındaki İdlib'in güney uçlarında bulunan  alana girerek buradaki rejim karşıtı askeri gruplardan Heyet Tahrir Şam ve bazı  muhalif unsurlara beklemedikleri bir saldırı düzenledi.

TARAFLAR ARASINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

DEAŞ ilk saldırıda ele geçirdiği Semakiyye, Tuffaha, Biyud, Mesluhiyye, Kasr ibn Vardan köyleri ile Endrin kontrol noktasında hakimiyeti  kaybederken, Duş, Rihcan ve Um Miyal bölgelerine halen sahip.Taraflar arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.