BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,90
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi yine mahkeme yolunda

İtalya Başbakanı'nın sahibi olduğu medya şirketlerinde usülsüzlüklerle ilgili olarak açılan davanın duruşması bugün yapılıyor.

Abone ol

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin bugün hakkındaki yolsuzluk suçlamalarına yanıt vermek için mahkemeye çıkıp çıkmayacağı merakla bekleniyor.

Berlusconi, oğlu ve sahibi oldukları Mediatrade medya holdinginden bazı yetkililer, televizyon yayın haklarını satın almak için fiyatları şişirmekle, ardından oluşan farkı siyasi faaliyetlere fon sağlamakta kullanmakla suçlanıyor.

Berlusconi bu suçlamaları reddediyor.

Avukatları, Başbakan'ın Milano'daki duruşmaya katılmak istediğini, ancak programının buna uygun olup olmayacağına göre karar vereceğini söyledi.

Dört dava birden

İtalya başbakanı hakkında açılmış iki ayrı yolsuzluk davası daha bulunuyor.

Dördüncü bir davada ise 74 yaşındaki başbakan, onsekiz yaşın altında bir kadınla para karşılığı ilişkiye girmekten yargılanıyor. 15 yıl hapis cezası istenebilecek bu dava, 6 Nisan'da görülecek.

Berlusconi bu davada da masum olduğunu savunuyor.

Daha önce yolsuzluk iddiaları nedeniyle koltuğundan olan İtalyan lider kariyeri boyunca 50 kadar davada sanık olarak yer aldı.

Ancak yıllardır bu davalarda mahkeme salonuna gitmemiş, yargıyı ise siyasi amaçlar gütmekle suçlamıştı.

Şimdi ise Berlusconi fikir değiştirdi ve bundan böyle masumiyetini kanıtlamak için görevi elverdiğince çok duruşmaya katılacağını söylüyor.

Ancak bazıları bu tutum değişikliğini, duruşmalara katılmamasını sağlayan dokunulmazlık koşullarında yapılan değişikliklere bağlıyor.

Tüm bu davalar Berlusconi'nin itibarına ve popülerliğine olumsuz etki etmiş olsa da gelişmelerin başbakan olarak konumuna tehdit yaratmadığı görüşü yaygın.