BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan son yolculuğuna uğurlandı SON DAKİKA

Türkiye 15 yaşında hayata gözlerini yuman Berkin Elvan için ağladı. Yüzbinlerce kişi 5 saatlik yürüyüşün ardından Berkin'i son yolculuğuna uğurladı.

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL İÇERİK

GEZİ PARKI eylemleri sırasında başından gaz kapsülüyle vurulmasının ardından sürdürdüğü yaşam mücadelesini 9 ay sonra kaybeden Berkin Elvan, son yolculuğuna uğurlandı. Okmeydanı’nda düzenlenen törenin ardından Berkin’in naaşı, kalabalık kortej eşliğinde Feriköy Mezarlığı’na getirildi.

Ankara ve İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden gruplara ise polis biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti

Türkiye, Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden gaz kapsülü sonucu komaya giren ve 269 gün sonra hayata gözlerini yuman 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın yasını tutuyor. Berkin Elvan için ilk tören saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde düzenlendi. Berkin’in babası Sami Elvan, burada taziyeleri kabul etti.

SEZEN AKSU'DAN BOMBA BERKİN MESAJI... TIKLAYIN

BERKİN'İM GİTTİ AMA...

Oğlunu uğurlamaya gelen binlerce kişiye "Berkin'i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin'im gitti ama milyonlarca Berkin'im var artık" diye seslendi.

Sabah saatlerinden itibaren cemevi önünde toplanan grup, “Umudun çocuğu Berkin Elvan” ve “15'inde bir fidan Berkin Elvan” şeklinde sloganlar attı.

"Berkin Elvan ölümsüzdür, hesabını soracağız" gibi pankartlar taşıyan gruptakiler, Berkin Elvan'ın fotoğraflarını da taşıdı.

ANKARA'DA BERKİN ELVAN PROTESTOSUNA SERT MÜDAHALE... TIKLAYIN

ALİ İSMAİL'İN ANNESİNDEN DESTEK

Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeten Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da törene katılarak, Berkin'in ailesine bu zor günde destek olmaya çalıştı.

Cemevi önünde bulunan kalabalık içinde fenalaşanlara ilk yardım ekipleri tarafından müdahale yapıldı.

27146.jpg

 VURULDUĞU YERE ÇİÇEKLER ATILDI

Berkin'in karanfillerle örtülen tabutu, cemevindeki törenin ardından helallik almak için evine getirildi. Dua okunmasından ardından helallik alındı. Bu sırada kalabalık grup, Berkin'in tabutunun üzerine çiçekler attı.

Berkin Elvan'ın tabutunu omuzlara alan kalabalık, 15 yaşındaki gencin vurulduğu noktaya kadar yürüdü.Berkin'i uğurlamaya gelenler, sloganlar eşliğinde ellerindeki çiçekleri vurulduğu yere bıraktı.

İZMİR'DE BERKİN ELVAN PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALESİ... TIKLAYIN

KİLOMETRELERCE UZUNLUKTA KORTEJ

Kalabalık grup, daha sonra Feriköy Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Kilometrelerce uzunluktaki kuyruk, ağır ağır yürüyerek Şişli'ye ulaştı.

a.20140312152548.20140312172215.jpg

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Bu arada, kortejin yürüyüşü nedeniyle Halaskargazi Caddesi ve E5 Karayolu trafiğe kapatıldı.

Korteje, CHP, Halk Cephesi, EMEP, DİSK, SDP, TKP, TGB, Devrimci Cephe Platformu ve Taksim Dayanışması'nın da aralarında bulunduğu siyasi parti, sendika, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Kortejin yürüyüşü sırasında bazı otomobillerin korna çalarak destek verdiği görüldü. 

İTFAİYECİ DARP EDİLDİ

Öte yandan, Darülaceze yakınlarından geçişi sırasında kalabalıktan bazı kişiler, itfaiye aracına vurmaya başladı. Aracı bırakıp kaçan itfaiye görevlisini darbedildi.

Araya giren kişiler tarafından bir minibüse bindirilen itfaiye görevlisi, bölgeden uzaklaştırıldı.

27149.jpg

KORTEJ MEZARLIĞA ULAŞTI

Cenaze aracının bulunduğu kortej, Feriköy Mezarlığı'na geldi.

Korteji takip eden anons arabasından Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybedenlerin isimleri söylenirken, gruptakiler "burada" diye bağırdı.

TAKSİM DAYANIŞMASI'NDAN GEZİ PARKI ÇAĞRISI

Taksim Dayanışması da anons aracından, cenazenin ardından Gezi Parkı'na gidilerek orada anma yapılacağına dair anons yapıldı.

Yürüyüşe katılanlar, "15'inde bir fidan Berkin Elvan", "Berkin Elvan ölümsüzdür" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde sloganlar arttı.

Katılımcıların bazılarının elinde, Elvan'ın ekmek almaya giderken vurulduğuna dikkati çekmek için ekmek taşıdığı görüldü.

Kortejde; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyip, takımlarının flamalarını taşıyanlar da yer aldı.

27157.jpg
POLİS HASSAS DAVRANDI

Bu arada, kortejin yürüyüşü sırasında polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. TOMA ve çevik kuvvet ekipleri, uzak bir mesafede bekledi.

Bazı çocuklar, TOMA'ların üzerine çıkarak fotoğraf çektirdi ve sprey boyalarla bu araçlara yazılar yazdı. Polis, herhangi bir müdahalede bulunmadı.

VALİ MUTLU'DAN POLİSE BERKİN EMRİ... TIKLAYIN

METROBÜS DURAĞINDA EYLEM

Bu arada, bir grup üniversite öğrencisi Okmeydanı’ndaki metrobüs durağında eylem yaptı. “Berkin Elvan ölümsüzdür" pankartı açan grup, çeşitli sloganlar attı.

Cemevindeki tören sırasında Okmeydanı esnafı kepenk kapatırken; alana giriş ve çıkışların yapıldığı yollar, barikatlarla kapatıldı.

ARINÇ'TAN BERKİN AÇIKLAMASI...TIKLAYIN

TUNCAY ÖZKAN DA KATILDI

Cenaze törenine CHP milletvekilleri Umut Oran, Mahmut Tanal, Süheyl Batum ve Süleyman Çelebi ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül; HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Sırrı Süreyya Önder ve HDP milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı

Ergenekon davasında tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan, kızı Nazlıcan Özkan’la birlikte törende yer aldı.

Öte yandan; KESK ve DİSK, cenaze nedeniyle 1 günlük grev yapıyor.

BERKİN ELVAN'IN CENAZESİNDE GÜN BOYU NELER YAŞANDI?

CENAZEDEN ÇARPICI FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLER...

BERKİN İÇİN KİM NE DEDİ?

GÜN İÇİNDE YAŞANAN TÜM GELİŞMELERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 9 ay süren yaşam mücadelesini dün kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, yüzbinlerce kişinin katıldığı bir törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara ve İzmir'de düzenlenen protesto gösterilerine ise polis müdahalesi damga vurdu.

TAKSİM'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTI: Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı'na karanfil bırakma çağrısı sonrası emniyet güçleri Taksim ve çevresinde güvenlik önlemi almaya başladı.

TAKSİM DAYANIŞMASI'NDAN ÇAĞRI: Taksim Dayanışması, Feriköy’deki toprağa verme töreninin ardından Gezi Parkı’na gidip karanfil konması için çağrıda bulundu.

MEZARINA MİSKET BIRAKTILAR: Feriköy Mezarlığı'ndaki kalabalık Berkin Elvan'ın cenazesini taşıyan korteji bekliyor. Feriköy Mezarlığı'nda Berkin için kazılan mezara Berkin'i sevenler misket ve karanfil attı.

fft2mm4492889.jpg

KALABALIĞI ANLATAN FOTOĞRAF: Berkin Elvan'ı son yolculuğuna uğurlamak için gelen yüzbinlerce kişi E5 Karayolu'nu trafiğe kapattı. İşte kalabalığın büyüklüğünü anlatan o fotoğraf...

a.20140312152548.jpg

AK PARTİ BİNASI ÖNÜNDE GERGİNLİK: E5 boyunca Okmeydanı'ndan yürüyen on binler Şişli Meydanı'ndaki kalabalıkla buluşmak üzere. Yürüyüşte ön sırada vekiller de var. Grubun AK Parti Şişli İlçe Binası önünde geldiği sırada ise kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

a.20140312150605.jpg

ANKARA'DA POLİS MÜDAHALESİ: Ankara'da Berkin Elvan eylemlerinin adresi Kızılay Güvenpark oldu. Sakin başlayan protesto eylemine şu sıralar polis müdahale ediyor. Ankara'daki Berkin Elvan eylemiyle ilgili detaylar için TIKLAYIN

BİNLERCE KİŞİ MEZAR TAŞINI TAŞIYOR: Berkin Elvan'ın cenazesinde çekilen bu fotoğraf sosyal medyayı salladı. Berkin'in mezar taşı da tabutuyla birlikte taşınıyor.

a.20140312135540.jpg

BERKİN ELVAN'IN CENAZESİNE SAPANLI TEYZE DE KATILDI...

[PAGE]

Berkin Elvan.pngCENAZEDEN SON BİLGİ : Berkin Elvan'ın cenazesi son kez baba evine götürüldü. Mahşeri bir kalabalık Berkin için oradaydı. Gezi olaylarında yaşamını kaybeden 8'inci kişi olan Berkin 15 yaşındaydı. Ekmek almaya giderken başına biber gazı kapsülü isabet etmiş ve komaya girmişti. Cenaze töreninde Tuncay Özkan, Sırrı Süreyya gibi isimler var. Okmeydanı esnafı da Elvan ailesi için kepenkleri bugün açmadı. Okmeydanı Cemevinde tören yapılan Berkin Elvan'ın cenazesi şu anda Feriköy Mezarlığı'na doğru götürülüyor. Kalabalığın ucu bucu görünmüyor.

Şişli'de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin girişini bariyerle kapattı. Çevik kuvvet polisi de barikatın arkasında bekleyişini sürdürüyor. Ayrıca yürüyüş nedeniyle E-5 karayolunda trafik durdu.

berkin-elvan-cenaze.20140312132717.jpg


VALİ'DEN POLİSE BERKİN EMRİ:
Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Vali Mutlu şu ifadeleri kullandı:

vali-mutlu.jpg

ARINÇ :
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Berkin Elvan açıklaması geldi. Arınç: "Bütün Türkiye yasta. Tüm ülkeye, annelere, babalara, bütün gençlere başsağlığı diliyorum, sabır diliyorum"

BERKİN İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞ:
Okmeydanı Cemevi'ndeki tören sona erdi. Berkin'in cenazesi helallik için evine götürüldü. Oradan da büyük bir kortej eşliğinde Şişli üzerinden Feriköy Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçilecek.

berkin-elvan-cenaze.20140312130851.jpg

BABASI : MİLYONLARCA BERKİN'İM VAR: Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, cenaze töreninde kalabalığa seslendi.  Oğlunun tabutu başında bekleyen Sami Elvan "Berkin'i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin'im gitti ama milyonlarca Berkin'im var artık" dedi.

CENAZE TÖRENİ SONA ERDİ Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Cemevi'nden çıkarıldı. Cenazeye gelenler Berkin'in tabutunun üstüne kırmızı karanfillerle doldurdu. Cemevi çıkışında kalabalıktan Berkin Elvan için helallik istendi.

SESSİZ OLUN ÇAĞRISI

Hakka yürüme erkanında sessiz olun çağrısı yapan Dede, Berkin'in cenaze namazını kıldırdı. Canlar ölesi değil diyen dede dualar okudu. Cenaze namazının ardından Berkin'in cenazesi son bir helallik almak için evine götürüldü. 

bihtgiligaavsku.jpg

AKIN AKIN GELİYORLAR:  Okmeydanı'nda yüzlerce kişi, Berkin Elvan için tören yapılan Okmeydanı Cemevi'ne doğru yürüyor. Metrobüs duraklarında büyük kalabalık var. Cemevi önünde toplanan binlerce kişi 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganı atıyor.

AMBULANSLAR GELDİ: Berkin Elvan'ın cenazesi için cemevine gelenler arasında fenalaşanlar oldu. Cemevine ambulanslar geldi.

TUNCAY ÖZKAN DA CEMEVİNDE: Ergenekon davasından önceki gün tahliye olan gazeteci Tuncay Özkan Berkin Elvan'ın cenazesi için Okmeydanı Cemevi'ne geldi.

tuncay-özkan-berkin-cenaze.jpg

BARİKATLAR KURULDU ATEŞLER YAKILDI: Berkin'in ölümünü protesto eden gruplar, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı.

berkin-elvan-cenaze.20140312115927.jpg

[PAGE]

ÜNİVERSİTELER AYAKTA: Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde dersler boykot edildi. Öğrenciler yürüyüşlerle, oturma eylemleriyle Berkin Elvan'ın ölümünü protesto ediyor. Detaylar için TIKLAYIN

BAKANDAN BERKİN ELVAN AÇIKLAMASI... BENİM DE 14 YAŞINDA OĞLUM VAR...

SARIGÜL, ORAN VE BATUM CEMEVİNDE: CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Eskişehir Milletvekili süheyl Batum, Cemevi'ne geldi.

ACILI ANNELERDEN AĞIR ÜSTÜNE AĞIT: Okmeydanı Cemevi'nin üst katında ise Berkin'in ninesi ve yakını kadınlar ağıt yakıyor.  

Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi, Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

23622919.jpg

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇELENGİNE ALKIŞLI KARŞILAMA: Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.

BABASI TAZİYELERİ KABUL EDİYOR: Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, şu sıralar taziyeleri kabul ediyor.

Cemevi önündeki kalabalık 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Gezi'de düşene, dövüşene bin selam', 'Berkin Elvan ölümsüzdür'... sloganları atılıyor.

bigzfe5iuaax6xk.jpg

KALABALIK ARTIYOR: Bölge esnafının sabah kepenk açmadığı görülürken, Okmeydanı Cemevi sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Kalabalık her geçen sat artıyor.

12 Mart 1995'de yaşanan Gazi olaylarını protesto eden bir grup Gazi Mahallesi'nden yürüyüş başlattı. Grup yürüyüşün ardından Okmeydanı Cemevi'ndeki kalabalığa katıldı. 

bihivv8ccaagpwq.jpg

BERKİN ÖLDÜ TÜM TÜRKİYE SOKAĞA ÇIKTI... GECE BOYU YAŞANANLAR İÇİN TIKLAYIN

BİR ANNENİN EN ZOR GÜNÜ... OĞLUNU BÖYLE KARŞILADI
a.20140312094834.jpgBerkin Elvan'ın cenazesi dün Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi incelemesi sonrası Okmeydanı Cemevi'ne getirildi. 269 gün sonra vurulduğu yere gelen Berkin Elvan'ı annesi Gülsüm Elvan feryatlar içinde karşıladı.
İşte o an yaşananlar...

Berkin Elvan kimdir? Berkin Elvan nasıl vuruldu? TIKLA