BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  DÜNYA

Belki de Diana yaşayacaktı

Prenses Diana ile ilgili yürütülen soruşturmada sürpriz gelişme

Abone ol

İngiltere'de, Paris'te Mısırlı iş adamı Muhammed El Fayed'in oğlu Dodi El Fayed ile birlikte 10 yıl önce trafik kazasında ölen Prenses Diana ile ilgili yüksek mahkeme tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir uzman, "Fransız kurtarma görevlileri, zaman kaybetmeseydi Prenses Diana'nın yaşayabileceğini" söyledi.

Bugün dinlenen İngiliz cerrah profesör Thomas Treasure, 30 Ağustos'u 31 Ağustos'a bağlayan gece ölen Prenses Diana'nın yarım saat önce hastaneye yetiştirilmiş olması durumunda yaşama şansı olabileceğini belirterek, "Fransız kurtarma görevlileri ilk müdahalede iyi çalışmış ancak Prenses ambulansa koyulduktan sonraki çok değerli bir zaman dilimi kaybedilmiş" dedi.

Avrupa Kalp ve Göğüs Cerrahisi Derneği eski başkanı Profesör Treasure, Diana'nın ağır yaraları olduğunu kabul ettiğini, bununla birlikte, 3 koşulun yerine getirilmesi halinde Diana'nın ölmeyebileceğini savundu. Profesör Treasure bu koşulları, "Hastane yolu daha kısa olsaydı, önceden özel bir ekip hastanede hazır tutulsaydı ya da müdahale eden cerrah, Diana'nın göğüs kafesini yandan değil de önden açsaydı" diyerek sıraladı.