BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  GÜNCEL

Belediye binasını üniversiteye verdi

Yalova Belediye Meclisi tarafından Ocak ayı Meclis toplantısında üniversiteye tahsisi karara bağlanan Sağlık İşleri Müdürlüğü hizmet binası resmen Yalova Üniversitesi'ne geçti.

Abone ol


Yalova Belediyesi'ne ait Sağlık İşleri Müdürlüğü binası Yalova Üniversitesi'ne tahsis edildi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, bu yıl Hukuk, Mühendislik ve İktisat fakültelerinin devreye sokulacağını söyledi.

Bu binaların tahsisinin süreci hızlandırdığına değinen Eruslu, "Yalova Üniversitesi yeni kurulan 29 üniversiteden bir tanesi. Ancak bizim diğerlerinden bir fazlamız var. O da Yalova'nın üniversiteye olan sevgisi. Bizde bu heyecandan hareketle Yalova Üniversitesi'ni daha çabuk nasıl hayata geçiririzin arayışı içerisindeyiz. Bilindiği gibi TİGEM arazisi Yalova Üniversitesi'ne tahsis edildi. Ancak bu tahsis işlemleri beraberinde yoğun formalite işlemlerini de beraberinde getirdiği için yavaş ilerliyor. Ancak bu işlemler tamamlandığında tahsiside burada beraberce kutlayacağız.

Ancak biz üniversiteyi daha hızlı bir şekilde Yalova'ya kazandırmak için Yalova Belediye Başkanı'nı sıkıştırdık. Biz eğer Tigem arazisini beklersek ancak bu hedefimizi 2 sene sonra hayata geçirebiliriz dedik. Ancak zaman kaybetmeden bir an önce sürecin başlayabilmesi adına o da bize Hukuk Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi yapılmak için Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Esnaf Sarayı'nı verdi. Bugün de burada protokolü imzalayarak ilk adımı atıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ise, "Bizim hedefimiz önümüzdeki 5 sene içerisinde 10 bin öğrenci. Bunu gerçekleştireceğimize inancımız tamdır. Yalova'nın sadece sosyal ve kültürel açıdan değil, ekonomik açıdan da bir noktaya gelmesi buna bağlı. Rektörümüz bu yıl Hukuk, İktisat ve Mühendislik fakültelerinin açılma sözünü de verdi. Bu yıl öğrencilerimiz artık Yalova'da öğrenim görmeye başlayacaklar. Umarım Yalova bunu iyi değerlendirecektir" şeklinde konuştu.