BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  GÜNCEL

Belçika'dan skandal PKK kararı

Belçika yargısı, 36 PKK'lının terör kanunu çerçevesinde yargılanmamasına karar verdi.

Abone ol

Belçika mahkemesi PKK davasıyla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme 36 PKK'lı teröristin, terör kanunu çerçevesinde yargılanmayacağına hükmetti.

İTİRAZ EDİLMİŞTİ

Belçika Federal Savcılığı, PKK'nın faaliyetlerinin silahlı mücadele kapsamında olduğu için terör suçu oluşturmayacağı yönündeki ilk mahkeme kararına itiraz etmişti. Federal Savcılığın itirazı İstinaf Mahkemesi'ne sunuldu. 

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Brüksel Soruşturma Dairesi bir önceki duruşmada ifade edildiği üzere tanıklarla ilgili olarak takipsizlik kararı aldı. İstinaf Mahkemesi, 36 PKK'lının terör kanunu çerçevesinde yargılanmamasına karar verdi. Yargılanan 36 PKK'lı arasında terör örgütünün üst düzey yöneticileri Remzi Kartal ile Zubeyir Aydar da bulunuyordu. 

GÖSTERİ YAPILMASINA İZİN VERİLMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi Belçika hükümeti, PKK yanlılarının örgütün 15 Ağustos 1984'teki ilk kanlı saldırısına ilişkin gösteri yapmasına izin vermişti.

ÖCALAN'IN SERBEST BIRAKILMASI İSTENMİŞTİ

Terör örgütünü simgeleyen bez parçaların asılmasına da müsaade edilen gösteride, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması istenmişti. Brüksel Belediyesi yetkilileri, PKK üyelerinin sadece toplanacağını, bildiri okunması ya da konuşma yapılması yönünde izin verilmediğini söylese de gösteride konuşmalar yapıldığı görülmüştü.