BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  GÜNCEL

Bekir Coşkun Habertürk'ten kovuldu

Usta yazarın işine son verildiği iddia edilmiş, Altaylı yalanlamıştı ama bugün resmi tebligat yapıldı...

Abone ol

Habertürk'de günün bombası patladı... Gazetenin ünlü yazarı Bekir Coşkun bugün resmen kovuldu...

Usta yazarın geçen hafta işten kovulduğu öne sürülmüştü. Ardından yaşanan gelişmeler ise kafaları altüst etmişti. Gazetenin genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, iddiaları Habertürk TV'ye çıkarak canlı yayında yalanlamıştı.

Aradan geçen bir hafta içinde ne olduysa oldu, Bekir Coşkun ile Habertürk arasındaki pamuk ipliğine bağlı bağlar koptu.

Fatih Altaylı bugün resmen Bekir Coşkun'a işine son verdiklerini iletti.

BEKİR COŞKUN'DAN BOMBA İDDİA
"İLK BERTARAF EDİLEN BEN OLDUM"


Kovulmasıyla ilgili ilk kez konuşan Bekir Coşkun, kendisini hükümetin işten attırdığını iddia etti ve "ilk bertaraf olan ben oldum" dedi...  

Bekir Coşkun, şu açıklamayı yaptı:

"Altaylı, beni arayarak işime son verildiğini tebliğ etti. Altaylı, editörler ve Habertürk'ün sahibinin işime son verilmemesi konusunda son derece çaba sarfettiğini biliyorum. Ancak, baskı çok yoğundu yapılacak birsey yok. İlk bertaraf olan ben oldum. Bir ormanda yangın çıkarsa, o ormanda hiçbir canlı kalmaz, bütün canlılar yanar. Türkiye'de de bir orman yangını var. Bunu hep söyledim. Bu yangın devam ediyor, bu gidişle de ormandaki yangın gibi herkesi yakacak."

HABERTÜRK CEPHESİNDEKİ KOVMA GEREKÇESİ

Bekir Coşkun kendisini iktidarın kovdurduğunu iddia ederken, Habertürk cephesinde çok farklı söylentiler dolaşıyor. Gazeteciler.com'da yer alan habere göre Turgay Ciner, Bekir Coşkun'un bir medya sitesinde çıkan demecine çok kızdı. Coşkun bu demecinde "Bana tebligat gönderilmesini bekliyorum" demişti. Ciner'in, "bana medya üzerinden baskı yapıyor, mesaj gönderiyor" diyerek, Bekir Coşkun'un kovulması talimatını verdiği söyleniyor. Fatih Altaylı'nın, patronunu bu kararından vazgeçirmek için 15 gündür uğraştığı ancak Ciner'in kararından dönmediği iddia ediliyor.