BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  GÜNCEL

Bekçilik mülakat sonuçları 2018 TC ile sorgulama

Bekçi mülakat sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu binlerce vatandaşın gündeminde. Polis Akademisi tarafından yapılan bekçi mülakat sınavı 2018 yılın bitmeden en geç 1 ay içinde Aralık ayında açıklanacak. Bekçi mülakat sınav sonucu bekçi alımında yüzde 50 önem taşıyacak.

Abone ol

Bekçi mülakat sınav sonuçları açıklanıyor gözlet Polis Akademisinde. Türkiye genelinde belirli sınav merkezlerinde yapılan bekçi mülakat sınav sonuçlarının en geç 1 ay içinde 2018 yılı bitmeden Aralık ayında açıklanacağını duyuruldu. Polis Akademisi tarafından yapılan bekçi mülakat sınavı sonuçları adaylar için çok önemli. Çünkü bekçilik alımlarında sözlü sınavın önemi büyük. Üç aşamadan oluşan bu sınavın sonunda başarı sıralamasına esas giriş puanı hesaplanacak. Bu puan; adayın yazılı sınav ile fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25’i; sözlü sınav puanının ise yüzde 50’sinin toplamıyla bulunacak.

Bekçi mülakat sonuçları için geri sayım başladı. Bu yıl Polis Akademisi tarafından organize edilen bekçilik mülakat sonuçları, Türkiye genelinde birçok polis okulunda gerçekleştirildi. Peki, bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili bazı bilgiler

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK: Yazılı sınavdan geçer not alanların katıldığı mülakat aşamasının ardından gözler sonuçlara çevrildi. Bu yıl ilk kez Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan süreç dolayısıyla mülakat sonuçları hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor. Sonuçların 1 ay içerisinde Polis Akademisi tarafından erişime açılacağı öngörülüyor. Konuya dair gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

ÖZGÜVENİ YÜKSEK OLACAK BEDEN DİLİNİ KULLANABİLECEK: Sözlü sınavda adaya, genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek. Adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak. Toplamda 70 puanı geçmek koşulu aranacak.

Üç aşamadan oluşan bu sınavın sonunda başarı sıralamasına esas giriş puanı hesaplanacak. Bu puan; adayın yazılı sınav ile fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25’i; sözlü sınav puanının ise yüzde 50’sinin toplamıyla bulunacak.

Asıl aday listesine girenler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Uygun görülenlerden sağlık kurulu raporu istenecek.

YETKİ POLİS AKADEMİSİNDE: Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez teşkilatı tarafından yapılacak ilk sınavda başarılı olanlar, ihtiyaç duyulan bölgelerde görevlendirilecek. Valilikler tarafından alımı yapılan ve eğitimleri il emniyet müdürlüklerince verilen çarşı ve mahalle bekçilerine ilişkin yönetmelik değişikliği, 2 Mart 2018'de yürürlüğe girmiş, bekçi alım ve eğitim yetkileri Polis Akademisine aktarılmıştı.