BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  POLİTİKA

BDP'lilerin barış için sunduğu  Apo şartı!

BDP Manisa İl Teşkilatı'nın Olağan Kongresine katılan BDP'li Pervin Buldan, barışın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ile geleceğini açıkladı

Abone ol

BDP Manisa İl Kongresi Şelale Plaza’da yapıldı. Kongreye katılan BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, barış konusundaki müzakere süreci hem de anayasa değişikliğindeki referandum konusunda görüşlerini dile getirdi.

Buldan, Türkiye’de sıkıntılı ve sancılı bir şekilde geçtiğini, barış sürecine Kürt halkının 30 yıldır verdiği mücadele ile gelindiğini ileri sürdü.

BU HALK ERDOĞAN'A BOYUN EĞMEDİ

Kürt halkının bu süre içerisinde verdiği mücadelede kimseye boyun eğmediğini belirten Buldan, şunları söyledi:

"Bundan sonra da hiçbir zaman ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz. Bu halk Kenan Evren zulmüne boyun eğmeyen, Tansu Çiller döneminde diz çökmeyen bir halktır. Biat etmeyen bu halk, AK Parti döneminde de Recep Tayyip Erdoğan ’a diz çökmeyen ve boyun eğmeyen bir halktır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ın Kenan Evren, Tansu Çiller’den hiçbir farkı olmadığının altını çizmek istiyorum. İmralı’da Öcalan ile görüşmelerin sağlanmasında en önemli etken cezaevlerinde yaşanan açlık grevleridir.

ÖCALAN ÖZGÜR OLDUĞU GÜN BARIŞ GELİR

Bugün İmralı cezaevinde sayın Öcalan’la bir görüşme gerçekleşiyorsa, bu yine hem cezaevinde direnen arkadaşlarımızın, hem de halkımızın vermiş olduğu mücadele sonucudur. İmralı’daki tecrit halkımızın mücadelesi ile kırılmıştır. Türkiye’de barış İmralı’daki Abdullah Öcal’ın serbest bırakılmasıyla sağlanır. Bu ülkeye barış sayın Öcalan özgür olduğu gün gelir diyoruz. Sayın Öcalan PKK ’nın lideri değil mi? Sayın Öcalan PKK’lıların, gerilların başkanı değil mi?"

BDP ŞARTLARINI SUNDU

Anayasa değişikliği konusundaki referandum konusuna değinen Buldan, Başbakan Erdoğan’ın referandumda BDP ile işbirliği yapabileceklerini söylediğini anlatırken şöyle devam etti:

"Doğru yapabiliriz. Ama bizim de şartlarımız var. Kürt halkı artık statüsüz yaşayamaz. Kürt halkı artık kendi dilinde eğitim ve öğretim hakkının talebinden asla taviz vermez. Anayasada eşit vatandaşlık mutlaka olmalıdır diyoruz. Yine İmralı Cezaevi bizim kırmızı çizgimizdir asla ve asla vazgeçemeyeceğimiz bir insan yatıyor diyoruz. Bu konularda uzlaşabiliyorsak, demokratik özerklik dediğimiz halkımızın kendi kendisi yönettiği bir yönetimin içerisinde yer aldığı bir madde anayasada olacaksa diyoruz başımız gözümüz üstüne buyurun refaranduma gidelim. Yoksa durup dururken sizin o istediğiniz şekilde çıkacak olan anayasanın altına Kürt halkı imza atmayacak. Bu konuda çok net ve kararlıyız."

BDP Manisa İl Teşkilatı’nın iki yıldır il başkanlığı görevini yürüten Kerem Taylan, tek liste ile seçime girerek tekrar başkan seçildi. Taylan, 530 delegenin oyunun tamamını aldı.