BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

BDP'li vekil otele Türk bayrağını diktirdi

Çözüm süreciyle birlikte BDP'liler kamuoyuna sıcak mesajlar veriyor. İşte bir örneği de Riyad'da yaşandı.

Abone ol

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Riyad'da Türk bayrağını otel önündeki direklere diktirdi.

BAKAN ÇAĞLAYAN CANAN'I UÇAKTA ALKIŞLATTI

Konuyu öğrenen Bakan Çağlayan ise BDP Milletvekili Esat Canan’ı gayretinden dolayı tebrik etti. Bakan, uçaktayken de konuyu anonsla bildirip, heyete Canan’ı alkışlattı.

BDP'li vekil, gazetecilerle sohbeti sırasında ise "PKK'yı dağdan indireceğiz." dedi. Canan, İmralı tutanaklarının yayınlanmasının, sürece yönelik bir sabotaj olduğunu dile getirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın otelde Türk heyeti olmasına rağmen Türk bayrağının bulunmadığını fark ederek, otel yöneticilerine kızarak Türk bayrağı taktırdığını bildirdi.

HEPİMİZ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çağlayan, Riyad'daki resmi temaslarının ardından Abu Dhabi'ye geçerken uçakta Türk işadamlarına hitap etti. Heyette AK Parti, CHP, MHP ve BDP milletvekillerinin de bulunduğuna dikkati çekerek, ''Bakın hepimiz Türkiye için çalışıyoruz, Allah bu birlik beraberliğimizi bozmasın'' dedi.

"HER GELDİĞİMDE BAYRAĞI GÖRECEĞİM" DİYEREK UYARMIŞ

Kendisinin de bir Kürt olmasına rağmen yıllardır Türkiye milliyetçiliğini savunduğunu vurgulayan Çağlayan, ''Sayın Canan, otelin önünde bulunan direklerde Türk bayrağının bulunmadığını görerek, yöneticilere kızmış ve derhal Türk bayrağının da çekilmesini istemiştir. Üstelik her geldiğimde bayrağı göreceğim diyerek de uyarmıştır. Görüldüğü gibi hepimiz de Türkiye'yi, Türkiye'nin iyiliğini, çıkarını düşünüyoruz. Allah bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın'' diye konuştu.

Barış sürecinin devam etmesi gerektiğine işaret eden Çağlayan, bunun Türkiye'ye çok şeyler kazandıracağını, kardeşliği, birliği, beraberliği pekiştireceğini, bundan vazgeçilmesinin mümkün olmadığını söyledi.