BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Uras'tan Kuzguncuk desteği

BDP'li Ufuk Uras, Kuzguncuklulara destek çıktı!

Abone ol
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Helene Flautre ve BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Kuzguncuklular Derneğinin başlattığı ''Kuzguncuk Bostanı'nda Yapılaşmaya Hayır'' projesine destek vermek amacıyla Kuzguncuk Bostanı'nı ziyaret etti.
Üsküdar Kuzguncuk Mahallesi İcadiye Caddesindeki yaklaşık 17 dönümlük arazinin yapılaşmaya açılmaması için semt sakinleri ve Kuzguncuklular Derneğince başlatılan projeye destek amaçlı ziyarette bulunan Flautre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, semt sakinlerinin seferber olmalarının bir bilinç yarattığını söyledi. 
Bu bilincin sadece bugüne ait değil, tarih ve hafızayla ilgili bir bilinç olduğunu kaydeden Flautre, şöyle devam etti:
''Bu sadece bir yer değişimi projesi değil, burada bir tarih var, insanlar için bir yaşam alanı projesi var. Bu nedenle çok önemli. Meslektaşım Ufuk Uras'la birlikte nasıl bir girişimde bulunmak yararlı ise o şekilde bu girişimi destekleyeceğiz. Belki bunu bir mektup şeklinde yaparız. Ama burada böyle bir alanın korunmasının ne kadar önemli olduğunun, sadece temiz hava ve sağlık açısından değil, aynı zamanda pek çok faaliyetin de semt sakinleri tarafından yürütülmesine imkan verdiğinin ve buranın korunması gerektiğinin vurgulanmasını önemsediğim için destek olacağım.''
BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da bostanlık alanın insanların soluk alacağı bir yer olduğunu ve böyle yaşam alanlarının yok edilmemesi gerektiğini vurguladı. 
Kuzguncuklular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Onat da Bostan'ın 2011 yılı itibarıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeliyle yatırım programına alındığını belirterek, bu konuda bir proje hazırladıklarını ve alanın proje kapsamında ''yeşil alan'' ve ''semt merkezi'' olarak ihaleye açılmasını istediklerini dile getirdi.