BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.496,27
HABER /  GÜNCEL

BDP'li belediyelere Eş Başkan şoku!

BDP'li Belediyeler'in resmi kurumlara gönderdiği iki ’eş başkan’ imzalı yazılar resmi kurumlar tarafından iade ediliyor...

Abone ol

TBMM’den geçen demokratikleşme paketi ile sadece siyasi partilere ’eş başkanlık’ tanınırken, Diyarbakır’daki BDP’li belediyeler de resmi yazışmalarda başkanla birlikte başkanvekili olarak belirledikleri kişi de ’eş başkan’ olarak imza atmaya başladı. Belediyeler tarafından resmi kurumlara gönderilen iki ’eş başkan’ imzalı yazılar ise resmi kurumlar tarafından iade ediliyor.

BDP’nin daha önce partide fiili olarak kullandığı ’eş başkanlık’ sistemi, meclisten son geçen demokratikleşme paketi ile sadece siyasi partiler için resmiyet kazanırken, bu sistemi fiili olarak kullanan BDP’li belediyeler, resmi yazışmalarında da çift imza kullanmaya başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından resmi kurumlara gönderilen yazışmalarda ’Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’ imzaları bulunuyor.

Diyarbakır Valiliği başta olmak üzere, resmi kurum ve kuruluşların Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yazıları, ’eş başkanlar’ imzası bulunması nedeniyle iade ederken, sadece belediye başkanı imzası bulunanları kabul ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, resmi yazışmalarda kabul edilmeyen ’eş başkan’ imzasını, bütün etkinlik ve faaliyetlerinde Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı ’Büyükşehir Eş Belediye Başkanları’ olarak kullanıyor. Belediyenin resmi internet sitesinde ise, ikisinin fotoğrafını eş başkan olarak kullanıyor.

VALİYİ ZİYARETTE KONU OLMUŞTU

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, seçimden sonra Fırat Anlı ile Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaret ederken Vali Kıraç’ın Anlı’dan, ’Başken vekili’ diye söz etmesi üzerine Kışanak, "Öncelikle bir düzeltme ile başlamak istiyorum. Valimizin ifade ettiği Fırat Anlı’nın pozisyonu ile ilgili durum kamuoyu nezdinde halk nezdinde bir eş başkanlık pozisyonudur. Biz seçimlere eş başkan adayları olarak girdik. Halkın karşısına böyle çıktık, böyle oy istedik. Bu nedenle biz ikimizde Diyarbakır halkının iradesini eş başkan olarak temsil etme görevi ve sorumluluğu ile mükellef görüyoruz" demişti.

24626444.jpg