BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78
HABER /  GÜNCEL

BDP'den öldürülen PKK'lılar için açıklama!

Paris'te başlarından vurularak öldürülen 3 kadın PKK'lı için BDP ve DTK'dan kınama geldi

Abone ol

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "3 Kürt kadın alçakca katledildi. Bu Kürt kadınlarının mücadelesine bir saldırıdır. Kürt kadınları daha güçlü mücadele edecek" dedi.

Paris'te başlarından vurularak öldürülen 3 kadın PKK'lı için BDP ve DTK'dan açıklama geldi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, PKK'yı kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa'daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı. Kışanak, "3 Kürt kadın alçakca katledildi. Bu Kürt kadınlarının mücadelesine bir saldırıdır. Kürt kadınları daha güçlü mücadele edecek."

KATLEDİLEN ÜÇ KÜRT KADINI MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Paris'te katledilen üç Kürt Kadını mücadelemizde yaşatacağız.Suikastı lanetle kınıyorum" dedi.

Buldan, PKK'yı kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa'daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı. Buldan, " Paris'te katledilen üç Kürt Kadını mücadelemizde yaşatacağız.Suikastı lanetle kınıyorum" dedi.

VAHŞİCE KATLEDİLMEYİ KINIYORUZ

Demokratik Toplum Kongresi, (DTK) PKK'yı kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa'daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Açıklamada, "Avrupa'nın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulanabilmektedir. Fransa devletinin bu olayı açığa çıkarması gerekmektedir. Tüm Kürt halkını ulusal birlik anlayışı ile şehitlerini sahiplenme için demokratik eylemlere çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Demokratik Toplum Kongresi'nden, (DTK) yapılan açıklama şöyle:

"Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez’in vahşice katledilmesini nefretle kınıyoruz. Avrupa'nın ortasında bile Kürt halkına vahşet uygulanabilmektedir. Fransa devletinin bu olayı açığa çıkarması gerekmektedir. Sadece Kürt özgürlük hareketinin değil cinsiyet özgürlükçü paradigmanın da hedef alındığını göstermektedir.Tüm Kürt halkını ulusal birlik anlayışı ile şehitlerini sahiplenme için demokratik eylemlere çağırıyoruz."