BIST 9.571
DOLAR 32,47
EURO 34,53
ALTIN 2.472,73
HABER /  POLİTİKA

BDP'den canlı bombanın evine taziye

BDP'lilerin Bingöl'de 2 kişiyi katleden canlı bombanın cenaze törenine katıldığı ortaya çıktı. Ayrıca babasına da taziye ziyaretinde bulunuldu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çok merak ediyorum, acaba terörist taziyesinde boy gösterenler, Bingöl'de çocuklarının gözü önünde anne öldüren canlı bombanın evine de taziyeye gidecekler mi" diye sorduğu BDP'liler, canlı bombanın cenazesine katıldı, babasına taziyede bulundu.

29 Ekim günü Bingöl'de üzerindeki bombayı patlatarak iki kişinin ölümüne, 21 kişinin yaralanmasına neden PKK'lı Nazlı Görer'i memleketi Erzurum'un Hınıs İlçesi'ne bağlı Alikırı Köyü'nde BDP'liler toprağa verdi.

Tabutu taşıyan grubun Kürtçe "Şehit namırın" sloganı attığı cenazede, Hınıs BDP İlçe Başkanı İrfan Keskin de bir konuşma yaptı. Gece saat 22:00 sıralarındaki cenazeye katılan BDP'liler mezarlıkta PKK'lının babası Hakkı Görer'e de taziyede bulundu.

Evlatları için canını vermişti

Bingöl'de 29 Ekim'de patlayan canlı bomda saldırısında 3 kişi ölmüş 20 kişi de yaralanmıştı. Patlamada ölen 4 çocuk annesi Hatice Belgin çocuklarını korumak için canlı bomba üzerine atlamıştı. Anne Belgin, çocuklarını korumaya çalışırken, büyük bir faciayı da önlemişti. 4 Kasım'da 43 sivil toplum örgütü Bingöl'de bir yürüyüş yaparak katliamı kınamış ve "Kürtleri sevenler, Kürtler için cinayet işleyip öldürmesinler" çağrısında bulunmuşlardı.