BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  GÜNCEL

BDP o yasayı kaldırmak için teklif verdi

BDP Terörle Mücadele kanununun yürürlükten kaldırılması için teklif verdi.

Abone ol

Kandil ve İmralı’nın Anayasa ile yasalardaki değişiklik taleplerinin ilk yansıması geldi.

Gazeteport'un haberine göre; PKK’nın sınır dışına çekilmesi için 8 Mayıs tarihi verilirken, Kandil’in ikinci ve üçüncü aşama olarak Anayasa ile yasalarda ''Demokratikleşme adı altında’’ bazı değişiklik taleplerinin ilk yansıması da geldi.

BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata, hem Öcalan’ın hem de Kandil’in dile getirdiği Terörle Mücadele yasasının yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Koruculuğun kaldırılması, özel timin bölgeden çekilmesi, özerklik, Anayasal değişiklikler ve ''Apo’ya özgürlük’’ adı altında affı gündeme getiren Kandil, terörle mücadele yasasının da kaldırılmasını istemişti, Ayla Akat Ata da, dün bu konudaki kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

HUKUK DEVLETİNDE TERÖRLE MÜCADELE YASASINA GEREK YOKTUR

Teklifin gerekçesinde ''Terörle Mücadele kanunu, toplumun adalet dıuygusunu sarsacak bir düzeyde hukusuzluklara neden olmaktadır. Hukuk devletinde terörle mücadele yasasına gerek yoktur. Bu yasada yer alan tüm hükümler de Anayasa’ya aykırıdır. Terör suçlarına ilişkin yaptırımlar zaten Türk Ceza Kanununda vardır.'' denildi. Yasanın tamamen yürürlükten kaldırılması istendi.