BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

BBP liderinin Mısır'daki zor anları

Gazze'ye heyetiyle birlikte giden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Mısır'da çatışmanın ortasında kaldı.

Abone ol

Gazze'ye heyetiyle birlikte giden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dönüşte Refah sınır kapısından geçtikten sonra çatışma ortasında kalmıştı. BBP lideri, Mısır askeri yetkililerinin oluşturduğu konvoy ile Kahire'deki oteline ulaştı.

Destici'nin yer aldığı konvoy, Refah sınır kapısını geçtikten sonra El Arish bölgesine yakın bir yerde bedeviler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmanın ortasında kaldı. BBP lideri Destici, daha sonra Kahire'deki konaklayacağı otele güvenli bir şekilde ulaştı. Konvoyda bulunan heyet üyelerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Destici, yarın Türkiye saatiyle 14.00'de Kahire'den ayrılıp yurda dönecek. misir.jpg

Destici, önceki gün helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapılacak olan külliyenin temel atma törenine katılmıştı. BBP lideri, dün ise Başbakan İsmail Haniye ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

ALLAH'IN DEDİĞİ OLUR

Refah sınır kapısıyla El Arish arasında 25 km uzaklıkta Şeyhzivayid bölgesinde bedeviler ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığı söylenerek 2 saat tutuldu. Refah sınır kapısındaki yetkililer BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ısrarları sonucunda Mısır ordusuna ait askeri bir araçla tüm mesuliyeti heyetin kabul etmesi halinde Refah kapısından bırakılacağı söylendi. Destici'nin yetkililere 'Allah'ın dediği olur' diyerek yola çıktıkları öğrenildi.

Askeri araç eşliğinde yoğun silah seslerinin geldiği noktaya doğru yaklaşılınca Destici'nin içinde bulunduğu konvvoy ara güzergahı kullanmak zorunda kaldı. Bunun üzerine konvoydaki araçlardan biri kuma saplandı. Çatışma sesleri arasında kuma saplanan aracın kumdan çıkartılması uzun sürdü.