BIST 9.808
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

Bayramda yola çıkacaklar dikkat!

Vatandaşların bayram tatilinde şehir dışına çıkabileceğini dikkate alan Karayolları ve İDO bir dizi önlem aldı

Abone ol

Özellikle TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun İstanbul-İzmit arasındaki tüm bakım onarım çalışmaları durdurulurken, İDO da çeşitli hatlarda feribot ve deniz otobüslerine bayram boyunca yaklaşık 3 bin ek sefer koydu.

Kurban Bayramı'nda vatandaşların genelde kurbanlarını kestikten sonra şehir dışına çıkmaları nedeniyle, bu bayram öncesinde Ramazan Bayramı arefesindeki gibi aşırı yoğunluk beklenmiyor. Ancak yarın akşam saatlerinden itibaren işlerini ayarlayanların yola çıkabilecekleri dikkate alınarak, Kocaeli valiliği'nin talimatıyla TEM Otoyolu ve D-Karayolu'nun Kocaeli geçişindeki tüm onarım çalışmaları durdurularak tüm şeritler açık hale getirildi.

İstanbul'dan Yalova, Bursa ve İzmit istikametine gidecek olan araç sürücülerinin Gebze Eskihisar'dan feribotla Yalova Topçular'a geçmeleri önerilirken, havanın yer yer yağışlı olması nedeniyle karayolundan gidecek olanların da aşırı sürat ve şerit ihlali yapmamaları, İzmit körfezini dolaşarak Bursa istikametine gidecek olanların Kandıra Turnikeleri olarak da bilinen Kocaeli Doğu Turnikelerinden çıkın buradan devam ederek E-130 Karayolu'na girmeleri tavsiye ediliyor.

İDO 3 BİN EK SEFER KOYDU

Bu arada her bayram öncesi ve sonrasında büyük yoğunluk yaşanan İDO'nun Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında sefer yapan feribot sayısı yarın akşamdan itibaren 8'den 15'e çıkarılıyor. İDO Basın Müşaviri Tolga Uyar'ın verdiği bilgiye göre, bu hatta yarın akşamdan itiraben 15 feribot bekleme yapmadan "doldur-boşalt" sistemi ile karlışıklı çalışacak. Her iki iskelede aynı anda yoğunluğa göre 6 rampaya birden feribot yanaşabilecek.
Tolga Uyar, bu hattın yanı sıra İDO'nun Yalova-Bandırma, Yenikapı-Yalova, Yenikapı Bursa hatlarına da ek feribot ve deniz otobüsü seferleri konulduğunu bildirdi. Uyar, İDO'nun bayram süresince çeşitli hatlarda mevcut seferlere ilave olarak yaklaşık 3 bin ek sefer yapacağını da söyledi.