BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bayram öncesi olağanüstü hal ilan edildi! Yola çıkacaklar dikkat

Ramazan ayının bitmesiyle bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyenler trafikte yoğunluğa neden olacak. Bu nedenle tatilcilerin Cuma günü yola çıkacakları dikkate alınarak karayollarında önlemler alındı.

Abone ol

Pazartesi günü başlayacak Ramazan Bayramı öncesinde, tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin Cuma gününden yola çıkacakları dikkate alınarak Karayollarında şimdiden bir dizi önlemler alındı.

Özellikle Cuma günü İstanbul'dan Kocaeli istikametine gerçekleşmesi beklenen trafik yoğunluğu ile birlikte, yine Cuma günü İstanbul-Ankara tren yolculuğunu 3.5 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren de seferlere başlayacak. Bir süredir devam eden Yüksek Hızlı Trenin test sürüşüne DHA muhabirleri de Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile birlikte katılırken, binlerce çalışan ile öğrencileri ilgilendiler banliyö seferlerinin ise daha sonra başlayacağı belirtildi.

CUMA GÜNÜ YOĞUNLUK BEKLENTİSİ

Her dini bayram öncesi olduğu gibi, Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesinde trafikte sorun yaşanmaması için şimdiden önlemler alınıyor. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, alınan bu önlemleri ve sürücülerin uymaları gereken kuralları, Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle İstanbul-Ankara arasında seferlere başlayacak olan Yüksek Hızlı Trenin test sürüşünde anlattı.

HIZLI TREN 3 SAAT 43 DAKİKA'DA ANKARA'DA OLACAK

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile birlikte bu test sürüşüne TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, TCDD Bölge Müdürü Hasan Gedikli'de bulundu. İzmit Garı'ndan Pendik'e kadar süren test sürüşü sırasında 110 kilometre hızla giden Yüksek Hızlı Tren'in yerleşimin yoğun veya eğimin olduğu de bazı bölgelerde 110 kilometreye kadar düşeceği, diğer bölgelerde ise 250 kilometre hız yapacağı belirtildi. Bu arada istasyonlar arasında seyir süreleri de belirlendi. Buna göre Pendik'ten kalkacak Yüksek Hızlı Tren 43 dakikada İzmit'e, 1 saat 10 dakikada Sakarya Arifiye'ye, 2 saat 22 dakikada Eskişehir'e, 3 saat 42 dakikada da Ankara'ya ulaşmış olacak.

'TRAFİKTE ALINACAK ÖNLEMLER'

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile Cuma günü başlaması beklenen bayram tatili trafiği ile ilgili olarak Cuma günü öğlenden sonra İstanbul'dan Anadolu istikametine doğru TEM ve D-100 Karayolundan yoğunluk beklendiğini belirterek şunları söyledi: Ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Trafik akışı özellikle Cuma günü öğleden sonra başlayacak. Cumartesi akşama kadar aynı yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz. Biz her yıl olduğu gibi bazı tedbirler aldık.

Özellikle trafik akışının sorunsuz sağlanması için Otoyol üzerinde her 5 kilometrede bir trafik ekibimiz olacak.

Trafiğin akışkanlığı, trafiğin uygun bir şekilde devamı sağlayacak tedbirleri alacağız.

Vatandaşlarımızdan bu yolculuk sırasında bayram trafiğinde kurallara harfiyen uymalarını istiyoruz. Kural ihlali yapanlara da hiçbir şekilde toleransımız olmayacaktır. Olarak da gerekli işlemler yapılacaktır.
 

Vali Ercan Topaca aynı tedbirlerin, son aylarda çok fazla kaza olmaya başlayan İzmit-Kandıra yolunda da alınacağını söyledi.

BANLİYÖ SEFERLERİ

Vali Topaca, Yüksek hızlı Trenin Cuma günü hizmete girmesiyle bazı vatandaşların bunu tercih ederek gidecekleri yerlere önemli bir alternatif olacağını belirtirken, en çok merak edilen, özellikle İstanbul ile Kocaeli ve Sakarya'ya sürekli gidip gelen çalışanlar ile öğrencilerin merakla beklediği banliyö trenleriyle ilgili şu bilgileri verdi: Öncelik milli bir proje olan hızlı trenin bitirilip hizmete alınmasıdır. Türkiye genelinde Ankara'dan Eskişehir ve İstanbul arasındaki tüm vatandaşlarımıza hizmet edecek bir hat.

Banliyo hattının çalışmaları devam ediyor. Eğitim öğretim döneminin başlangıcına kadar önemli bir aksama olmadığı takdirde hizmete girecek. İstanbul ve Kocaeli arasında gerek hızlı tren ve gerekse banliyo hattını kullanmak üzere ulaşımlarını sağlayacaklardır. Banliyo hattının henüz açılmıyor olması çok büyük bir kayıp değil.

Hızlı tren de istanbul istikametine kendi sefer zamanlarına bağlı olarak sabah ve akşam seferleri hariç İzmit istasyonunda duracak. Vatandaşlarımız İstanbul istikametine sabah ilk tren haric gidiş geliş yapma imkanına sahip olacak.





Bu akşam Kadir Gecesi! Peki Kadir Gecesi namazı ne zaman ve nasıl kılınır?