BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  POLİTİKA

Baykalın kritik sorusu!

Meclis Başkanı Toptan Baykal'la görüşüyordu. Baykal öyle bir soru sordu ki Toptan cevabı öğrenince şaşırdı kaldı. Bakın o soru neydi?

Abone ol CHP lideri, “Alman mahkemesi, RTÜK Başkanı Akman için tutuklama kararı çıkarsa ve İnterpol arama emri geçse ne olacak?” diye sorunca Meclis Başkanı ‘Bu olabilir mi?’ dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı makamında ziyaret ederek yaklaşık 1 saat görüştü. CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılığı görüşmede, Baykal’ın yönelttiği bir soru Toptan’ı hayli şaşırttı.

BAYKAL'IN SORUSU ŞOK ETTİ

Baykal, Deniz Feneri davası ve RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın durumuyla ilgili konuyu açtıktan sonra Toptan’a, “Türkiye’nin en saygın kurumunun başkanı Zahid Akman hakkında Alman mahkemesi tutuklama kararı verse ve İnterpol aracılığıyla arama emri çıkartılsa ne olacak?” diye sordu. Soru karşısında şaşıran Toptan’ın, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay’a dönerek, “Hakkı Bey, böyle bir şey olabilir mi?” diye sorduğu ve “Evet, olabilir. Kooperatif olayı nitelikli dolandırıcılık olarak kabul ediliyor” yanıtını aldığı öğrenildi. Bunun üzerine Toptan’ın kısa süre düşündüğü ve “Ben bu konuda tavrımı net bir biçimde ortaya koymuştum” yanıtını verdiği belirtildi.

UZLAŞMA KOMİSYONUNA CHP ÜYE VERMİYOR

Baykal’ın Toptan’a istediği uzlaşma komisyonuna CHP’nin üye vermeyeceğini açıkladığı da öğrenildi. Baykal’ın “Uzlaşma Komisyonu önerinize katılmıyoruz. Anayasa Mahkemesi AKP’nin laiklik karşıtı odak olduğuna karar verdi. Türban kararı ortada. AKP ile neden uzlaşalım. Çünkü AKP ile ilgili mahkeme kararları ortada. Şimdi ’gel uzlaşalım’ diyor. Nasıl uzlaşacağız. Senin, anayasanın temelleri ile oynayanların odağı olduğun mahkemece onaylandı” dediği öğrenildi. Baykal’ın, “Sizin bu tür bir davette bulunmanızı da yanlış buluyorum” sözlerine Toptan’ın, “Ben kendi insiyatifimi kullanarak böyle bir çağrı yaptım. Bu konuda hükümetten hiç bir baskı gelmedi. Ben gerginlik düşsün diye böyle bir girişimde bulundum” dediği de belirtildi.