BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  POLİTİKA

Baykala siz bittiniz cevabı

İstanbul polemiği kızışıyor. Topbaş'tan ihalelere rant karıştırıldığını söyleyen Baykal'a sert yanıt: Siz bittiniz!

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel yönetim olarak siyasi arenaya çekilmek istemediklerini belirterek, ''Sayın Baykal, siz siyasetinizi mecliste, parlamentoda yapınız. Sizin arenanız orası. Bizimle siyaset yapmak istiyorsanız buyurun. Ankara'da zaten bittiniz, İstanbul'da da sizi bitiririz'' dedi.

BAYKAL'IN İDDİALARA YANIT
Topbaş, Kalyon İnşaat'ın, açık ihale usulü ile yapılan Ömerli-Dudullu hattı işini en düşük teklifi verdiği için aldığını ve burada başka bir müteahhide devir olmadığını, sadece 1-2 alt firmaya iş verdiğini söyledi.

Asya Yakası 1. Kısım Su ve Atıksu Kanalı İnşaatı işini alan Gürgen İnşaat'ı da sorduğunu ve onun da işi başkasına devretmediğini ve alt taşeronu olmadığını dile getiren Topbaş, ''Maliye kayıtları ortada. Gelin maliyecileri, eşinizi dostunuzu alın, firmanın defterlerini inceleyin. Böyle bir devir var mı? Türkiye'yi yönetmeye talip bir insanın yapım ve imalat işlerinin nasıl olduğunu bilmesi gerekir'' dedi.

Topbaş, ''(Yok efendim 12 milyona gitmiş. 6 milyona taşerona vermiş. Gerisi nerede?) Bunlar sizin döneminizde olan işlerdir. Bizi bunlarla karıştırmayın. Böyle yaptığınız için yerel yönetimlerde battınız. Bizim duruşumuz belli. Biz yerel yönetim olarak siyasi arenaya çekilmek istemiyoruz. Biz hizmet yapıyoruz. Siyaset sizin işiniz. Parlamentoda yapınız ama siz Meclis'te siyaset üretemeyince, orada bitince, yok olunca (acaba nerelerden ne bulurum da idare ederim) diye İstanbul'a takıldınız. İstanbul sizi batırdı, yine batarsınız. Siyaseten de batarsınız'' diye konuştu.