BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.417,26
HABER /  POLİTİKA

Baykal Kevin Costnerı haşladı!

CHP lideri Deniz Baykal, hükümetin sürdürdüğü demokratik açılımı eleştirdi. Baykal Kevin Costner'a da çattı.

Abone ol

Hükümetin bu konuda bir gözünün ABD'de bir gözünün İmralı'da olduğunu iddia eden Baykal, "Kafalarının arkasında başka niyetler var. Ama bunu açıktan söyleyemiyorlar." dedi.

Baykal açılıma destek veren ABD'li aktör Kevin Costner'a da tepki göstererek, "Sen kimsin, neyi biliyorsun da konuşuyorsun? Haritayı önüne koysalar Şırnak'ın yerini bulamazsın, sen işine bak." şeklinde konuştu.

Baykal, partisinin kurmayları Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Vekilleri Hakkı Süha Okay ve Yılmaz Ateş'in yanı sıra çok sayıda milletvekili ile birlikte Ankara'nın Kalecik ilçesindeki Üzüm Festivali'ne katıldı.

 Dil açılımı ile neyin hedeflendiğinin bilinmediğini ileri süren Baykal, şöyle konuştu: "Devletin görevi resmi dili herkese öğretmektir. Ama Başbakan resmi dili dışlayıp milli devleti ortadan kaldırma konumunda olmamalıdır. Biz daha Türkçe'yi öğretemedik, başka dillerin öğretilmesini konuşuyouz. Bu dil açılımı ile hangi sorun çözülebilir ki? Bu bizim birlik, beraberlik ve huzurumuzu bozar. Başbakan her şeyi bıraktı Kürt Açılımı ile uğraşıyor. Senin annen baban kim diye birbirimize soracağız, kimdir kardeşim? Hepimiz Türküz, bu başbakanın görevi mi? Tabii ki herkesin dili, dini, mezhebi farklı olabilir, ama milleti niye ayırıyorsunuz? Milli birlik ve beraberliği niye bozuyorsunuz? Bu konu siyasetin işi değil, bu milletin işidir."

BAŞKA NİYET VAR İDDİASI

Baykal, Başbakan'ın demokratik açılım diyerek kafasının altında yatan başka niyetleri uygulamaya koyma niyetinde olduğunu ifade etti. Başbakan'ın bunu bir türlü ifade etmeye cesaret edemediğini öne süren Baykal, "En son ABD'de bunu hazmettire hazmetire kabul ettireceğiz diyor. Yani kafasında başka bir şey var." dedi. Baykal, açılım konusunda hükümetin bir gözünün ABD'de bir gözünün ise İmralı'da olduğunu, bunun ülkeyi böleceğini iddia etti.

"ŞIRNAK NEREDE DİYE SORSAN BULAMAZ"

Baykal, açılım konusunda Hollywood aktörü Kevin Costner'a da çattı. Hükümetin açılımı anlatmak için artislere başvurduğunu ifade eden Baykal, "Şimdi bir artist bulmuşlar, nasıl buldularsa dünyadan haberi yok. Önüne harita koysan inanın Şırnak nerde diye sorsan bulamaz. Kalecik'li bu açılımın ne olduğunu bilmiyor da Hoolywood artisti mi biliyor? Sen kimsin kardeşim, neyi biliyorsun da konuşuyorsun? Onunla milleti ikna etmeye çalışıyorlar. Hükümetin bir gözü Holywood'da, bu ülkeyi bölmek değil mi?" diye sordu.