BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Baykal aday olacak mı ?

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı için aday olup olamayacağı konusunda, "Benim bir çalışmam, bir temasım, bir proje...

Abone ol

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı için aday olup olamayacağı konusunda, "Benim bir çalışmam, bir temasım, bir projem yok” dedi ama açık kapı da bıraktı.
Eski İzmir Milletvekili Mahmut Türkmenoğlu’nun kızına nikah şahidi olmak üzere İzmir’e gelen eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çatı aday formülü sonuçlanmadan Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında bir değerlendirme yapamayacağını söyledi.
İzmir eski Milletvekili ve eski Gümrük ve Tekel Bakanı merhum Mahmut Türkmenoğlu’nun kızına nikah şahidi olmak üzere İzmir’e gelen Chp eski Genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Adnan Menderes Havaalanı VIP çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bir çalışması olmadığını söyledi. “Benim bir çalışmam, bir temasım, bir projem yok” diyen Baykal, kendisini karşılamaya gelen bazı partililerin “Sayın Cumhurbaşkanım hoş geldiniz” şeklinde seslenmesi üzerine, “Tabii zaman zaman böyle temenniler ifade ediliyor. Bu süreci Türkiye yaşıyor. Siyasi parti liderleri, kamuoyu önderleri bu çerçevede bir çalışma yapıyor. Bununla ilgili henüz bir sonuç alınmadı. O sonuç alınsın ne olacağını hep beraber görürüz. Herkes iyi niyetle Türkiye’nin bu ortamında güven verecek bir aday arayışı içinde. Bu arayış noktalanmadan herhangi bir değerlendirme yapmak olmaz” dedi.

“BU BİR ERKEN UYARIDIR”
CHP’nin yerel seçimlerde İzmir’de 8 ilçe belediyeyi kaybetmesini de değerlendiren Baykal, durumu üzüntü verici olarak niteledi. Baykal, “Partilerin böyle uyarılara ihtiyacı vardır. Bu bir erken uyarıdır. Eminim partililerimiz, örgütümüz, genel merkezimiz bu olayı en doğru şekilde değerlendirecek, partimizi tekrar büyüyen, yükselen bir konuma taşımanın bir yolunu bulacaktır” şeklinde konuştu.