BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayburta yeni isale hattı yapılıyor

Bayburt Belediyesi’nce organize edilen su isale hattı yapım çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

Abone ol

Belediye Başkanı H. Ali Polat, sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.
Bayburt un en büyük meselesinin su olduğunu dile getiren Başkan Polat, “Meselenin ihale boyutunu geçtiğimiz yıl hallettik. Sadece ihale boyutunu değil eski güzergahtan değil de karayolu kenarından getirilme işini geçen yıl ki girişimlerimiz sonucunda gerçekleştirdik. İhalesi ve yer teslimi yapıldı. Şu anda da yaklaşık bir ay önce isale hattının inşaat işi başladı.

Şu anda ihaleyi alan firmadan aldığımız bilgiye göre borular hatlara döşenmeye başladı. Ben her şeyden önce bu boruları bedelsiz olarak Bayburt’umuza kazandıran Bizden önceki Belediye Başkanımız Bekir beye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Şu anda boruları döşeme işinin devam ettiğini söyleyen Başkan Polat, “5-6 ay içerisinde Bayburt artık yeni isale hattından suyunu alacaktır. Bu ihale sadece boruları döşeme işi değil dilenci boğazından şehre suyun mukabil borularla gelmesi artı depolara çıkması depolara çıkış hatları da yenilenecek ve depo içlerinde de düzenleme ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacak.

Bu borular 22 kilometrelik bir hattan gelecek borular. 2010 yılında artık su kesintisi olmayacak inşallah hatta öteki hattı da iptal etmeyeceğiz. Alternatifli çalışacağız. Bu borular kolay kolay patlak vermezler, bir şey olursa öteki hattımızda yedek olarak elimizde duracak. Suyumuzun sertlik derecesi ile ilgili olarak ta girişimlerimiz büyük bir hızla devam ediyor” diye konuştu.