BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  GÜNCEL

Bavul cinayeti çözüldü

Gebze'de bavul içinde parçalanmış kişinin namus cinayetine kurban gittiği anlaşıldı

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Çayırova Beldesi'nde yaklaşık 4 gün önce, bir çöp konteynırının yanında, başı kesilerek öldürülmüş halde bavul içinde bulunan kimliği belirsiz cesedin, Mustafa Kıyak'a ait olduğu ve bir namus cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

Çayırova Beldesi, Özgürlük Mahallesi 2675 Sokak'ta, 4 gün önce, başı kesilerek öldürüldükten sonra bavula konularak çöpe atılmış halde bulunan kimliği belirsiz erkeğin, bir namus cinayeti sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Yenimahalle'de ikamet eden bir ailenin kayıp başvurusuyla, esrarengiz bavul cinayetini de kısa sürede çözdü.

Ailenin verdiği bilgilere göre başı kesilerek öldürülen cesedin Mustafa Kıyak'a (26) ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine yapılan çalışmalar sonucunda, Mustafa Kıyak'ın aynı mahallede oturan M.K. ve N.K. isimli karı koca tarafından, namus için öldürüldüğü ortaya çıktı.

Müthiş itiraflar

Gözaltına alınan eşlerden N.K. polise verdiği ifadede, Mustafa Kıyak'ın kendisini bir süredir sürekli rahatsız ettiğini öne sürerek, eşi M.K.'ya olayı anlattığını, bunun üzerine eşinin de kendisine Kıyak ile bir randevu ayarlamasını istediğini söyledi. Mustafa Kıyak'ı evine çağırtan M.K., Kıyak'ın eve gelmesi üzerine, korkunç planını uyguladı.

M.K., öldürdüğü Mustafa Kıyak'ın cesedini parçalayıp, bir bavula koydu ve ardından da çöpe attı. Korkunç cinayetin aydınlanması üzerine, M.K. ve eşi N.K. ile evde bulunan kayınvalide M.A. gözaltına alındı. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.