BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  POLİTİKA

Başkan adayları için kitap çıktı

Yerel seçimler öncesi adaylara can simidi olacak kitap

Abone ol

Gazeteci Fatih Sanlav, yaklaşan yerel seçimler öncesi yayınladığı isimli kitabı ile aday adayları ve adayların adeta can simidi olacak. Kitapta; fenomen olmayı başaran liderler, nasıl bir strateji izleyerek sürekli zirvede kalıyor? Halk nasıl bir başkan istiyor, ne gibi sosyal projeler bekliyor? Sorularının cevabı usta bir dille anlatılıyor.

“Adaylar bu kitapla yola çıkacak”
Talent Yayınları’ndan piyasaya çıkan kitap, yerel siyasetçiler için altın bir rehber niteliğinde ve Türkiye genelinde tüm kitapçılarda bulunacak. Yerel siyasetin içinde olanların ve gelecek yıllarda aday olmak isteyenlerin büyük fayda sağlayacağı, “ Yerel Seçimler ve Siyasi PR”la ilgili olarak Gazeteci-

Yazar Fatih Sanlav şunları söyledi;
“Bu eser, yerel siyasette kariyer hedefleyen herkese yol göstermek, beyin fırtınası oluşturmak ve proje içinden proje üretmek için hazırlanmıştır. Belediye başkanları, başkan adayları, aday adayları, il ve ilçe meclis üyeleri, muhtarlar, siyasetin içinde olan ve gelecekte siyaset ile belediyeciliğin çeşitli kademelerinde görev almak isteyenler için yazılmış bir başucu kitabıdır.”

1989’DAN BUGÜNE RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Belediye başkanlarının, yerel siyasetçilerin ve gelecekte siyasi kariyer hedefleyenlerin fayda sağlaması için okurlara sunulan eserde, Başbakan Erdoğan’ın Milli Selamet Partisi Gençlik kolları başkanlığından, Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na;  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan, Başbakanlığa kadar uzanan başarı öyküsü ve 1989’da Beyoğlu Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşanan ilginç olaylar, “Yaralı Aslan Recep Tayyip Erdoğan Bölümü”nde bütün detaylarıyla anlatılıyor.

İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Gaziantep ve daha birçok Büyükşehir ve il belediyelerinin başarılı çalışmalarının anlatıldığı kitapta, İstanbul’daki ilçe belediye başkanlarının önemli çalışmalarına ve siyasi PR yöntemlerine de geniş yer veriliyor. Şişli, Eyüp ve Fatih başta olmak üzere, Küçükçekmece, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Pendik ve Beyoğlu’nun yanı sıra çok sayıda ilçe belediyesinin çalışmaları, doğru analizlerle kitapta anlatılıyor.

SARIGÜL’ÜN BAŞARISI 12 AYRI KONUDA DEĞERLENDİRİLİYOR
Belediyelerin birbirinden farklı çalışmaları ile siyasi PR yöntemlerinin anlatıldığı, “Yerel Seçimler ve Siyasi PR” isimli kitapta, on iki ayrı noktada Şişli Belediyesi’nden örnekleme yapılırken, “Şişli Belediyesi’nden dikkat çeken bir uygulama daha” başlığıyla anlatılan bölümde, önemli bir yazı dikkat çekiyor. Gazeteci-yazar Fatih Sanlav, “Kitabımızın konusu başarılı belediyecilik anlayışı ve siyasi PR yöntemleri olunca birçok kapı Mustafa Sarıgül’e çıkıyor. Sarıgül bu işi biliyor, etrafındaki insanlar onu doğru yönlendiriyor. Şişli’deki çalışmalar sadece ilçe sakinlerinin değil, herkesin takdirini topluyor” diyor.


“YEREL SEÇİMLER VE SİYASİ PR”DAN BAZI BAŞLIKLAR
- Yaralı aslan Recep Tayyip Erdoğan
- Fatih Terim neden işadamlarına seminer veriyor?
- Kadir Topbaş, Mustafa Sarıgül ve Ahmet Genç’in büyük başarısı
- 34 farklı belediyeden örnek çalışmalar
- Fenomen olmak ve siyasi pr
- Başkanlar siyasi PR’la yaşıyor, siyasi PR başkanları yaşatıyor
- Başarıya inanmak ve sürekli aramak
- İhsan Korkmaz’ın örnek başarısı
- Basın Danışmanlarının büyük önemi
- Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile etkileşim
- Muhtarlara neden değer verilmeli?
- Birbirinden farklı 110 proje
- 125 önemli tavsiye