BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.427,11
HABER /  GÜNCEL

Başbuğdan topyekün mücadele çağrısı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Bağbuğ, PKK'ya karşı mücadeleye çağırdı.

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Bağbuğ, "Mücadele, terör örgütü yok edilinceye ve etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. Bu mücadeledeki başarı, topyekün bir mücadele ile istenilen noktalara gelecektir" dedi. Orgeneral Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Servet Yörük ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ile birlikte Vali Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti.

Vali Mutlu, kuvvet komutanlarını Siirt’te görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Orgeneral Başbuğ da Jandarma Genel Komutanı ile ağustos ayı sonunda yeni görevlerine başladıklarını, yeni görevlerinde ilk denetim ve geziyi 2. Ordu bölgesinde yaptıklarını söyledi. Malatya’ya 15 eylülde gittiklerini, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt Valilerini ziyaret etme şansını bulduklarını belirten Başbuğ, gezi süresince bölgedeki birlikleri gezme ve burada görev yapan genç subay, astsubay, uzman personel ve komutanlarla birlikte olma imkanını bulduklarını ve gözlerinde sadece ve sadece vatan sevgisi ve görev aşkını gördüklerini bildirdi.

Başbuğ, terörle mücadelede mülki makamların yetki ve sorumluluklarının hayati bir rol oynadığına dikkati çekerek, bölgedeki bütün valilerin bölge halkı ile bütünleşme yönünde büyük bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Başbuğ, şöyle devam etti:

"Valilerimiz terörle mücadele konusunda büyük bir kararlılık içerisinde. Bu gerçekten bizi fevkalade mutlu kılmıştır. Yine Şırnak’ta 200’ün üstünde geçici köy korucusu ve gönüllü köy korucusu ile beraber olduk. Onların problemlerini dinledik. Geçici köy koruculuğu sistemi bu terörle mücadelede hayatidir. Onların bu mücadelede verdikleri desteği şükranla karşılıyoruz. Onların sorunlarına imkanlar ölçüsünde çözüm bulmak bize düşen temel görevlerdendir."

Hakkari gezisi sırasında da vatandaşlarla 1 saate yakın beraber olmaya çalıştıklarını, Hakkarili vatandaşlardan çok sıcak bir ilgi gördüklerini belirten Başbuğ, Hakkari halkının yöredeki diğer halklar gibi devletinin yanında olduğunu ifade etti. Başbuğ, şunları kaydetti: "İlk gün söylediğim gibi güvenlik güçleri olarak buna polislerimizde dahildir terörle mücadele konusunda kesin kararlıyız. Bu terör örgütü yok edilinceye ve etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. Bu mücadeledeki başarı topyekün bir mücadele ile istenilen noktalara gelecektir. Mülki makamlar başta olmak üzere güvenlik güçlerimiz halkımızın terörle mücadele konusunda büyük bir kararlılık içerisinde olduğunu görerek bugün gezimizi noktalıyoruz. Arzu ettiğimiz görmek istediğimiz bir durumdu. Bunu görmenin gönül rahatlığı içerisinde Ankara’ya dönüyoruz."