BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'dan bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlik paralarının nereye gideceğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu açıklama sonrası, özel uçak ile Pakistan'a hareket etti. Davutoğlu bedelli gelirlerini nereye harcanacağını açıkladı.

Bakanlar kurulu toplantısı ardından, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın rutin olarak basına yaptığı açıklamayı bu kez Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı. Basın toplantısını Ankara Esenboğa havalimanında gerçekleştiren Davutoğluoğlu bu deşikliğin sebebini Pakistan ziyareti olduğunu belirtti.

BEDELLİ ASKERLİK GELİRİ SAVUNMA SANAYİİNE GİDECEK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Bakanlar Kurulunda bedelli askerlik başvurularıyla ilgili bir rapor sunduğunu aktaran Davutoğlu, şu bilgileri verdi: "Başarılı bir netice alındığını söylemek istiyorum. Şu ana kadar 203 bin 824 kişi bu imkandan istifa etti. 3 milyar 668 milyon 832 bin lira bedel ödendi. Bu miktar doğrudan Savunma Sanayi Fonu'na gönderilecek. Bu noktada yapılan her ödeme, Türkiye'nin savunmasının güçlendirilmesi yönünde kullanılacak. Şu hususu karşılaştırma olarak vermek isterim: 1987, 1992, 1999 ve 2002 yılında uygulanan bedelli askerlikten toplam 193 bin 147 kişi istifade etmişti bu rakam son uygulamada 203 bin 824'e çıkarak şimdiye kadarki toplamın daha fazlası bir sayıya ulaşmış oldu. Bu da bunun bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde bu bedelli uygulamasından gelecek kaynağın savunma sanayinde en etkin şekilde kullanılması için gerekli çalışmalar yürütülecek."