BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
GÜNCEL

Başbakan Yıldırım: Kararın arka planına bakılacak ve gerekli karşılık verilecek

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’da Federal Meclis, 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen tasarıyı oy çokluğuyla kabul etmesini tarihi bir hata olarak değerlendirdi.

Azerbaycan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddiaları hakkındaki kararına ilişkin, "650 kişilik Alman Parlamentosunda sadece 250 civarında temsilcinin katılmış olması aslında Alman Parlamentosunun çoğunluğunun bu kararı içine sindiremediğini de ortaya koymuştur. Şartlar ne olursa olsun biz dostlarımızla, müttefiklerimizle ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki yanlış hesap Bağdat'a gitmeden geri döner ve aklıselim galip gelir." dedi.


Başbakan Yıldırım, kararın arka planına bakılıp, gerekli karşılığın verileceğini belirterek, şöyle konuştu:


"Almanya ve Türkiye çok önemli iki müttefik. Bu ve buna benzer kararlarla birlikte birdenbire Almanya ile ilişkilerimizin tamamen kötüleşmesini kimse beklememeli ancak bunun da şu anlama gelmesini asla kimse düşünmemeli; yani buna tepkisiz kalacağız, bir şey söylemeyeceğiz. Zaten böyle bir şey yok. Parlamentodaki üç parti beraberce çok net tepkileri ortaya koydu."

Sitene Ekle
Etiketler