BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  POLİTİKA

Başbakan öğrencilerle buluşacak

Başbakan Erdoğan rektörlerin ardından bu kez de içlerinde üniversite öğrencilerinin de olduğu gençlerle biraraya gelecek.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan rektörlerin ardından Ocak ayında da üniversite öğrencileriyle Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bir araya gelecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle yaptığı toplantıya ilişkin gazetecilere bilgi verdi. Toplantıya, 74 rektör ile YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın 10 kurul üyesiyle katıldığını belirten Çelik, Devlet bakanları Mehmet Aydın ve Cevdet Yılmaz ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da toplantıda hazır bulunduğunu söyledi.

Çelik, Ocak ayında gençlik temsilcileriyle bir “Dolmabahçe Buluşması” gerçekleştirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Başbakanımızın katılımıyla üniversite gençliğinin de dahil olduğu gençlik temsilcileriyle bir toplantı yapılacak. Böylece, Ocak ayının Dolmabahçe Buluşması'nın başlığını da katılacak kitleyi de açıklamış oldum. Dolmabahçe Buluşmaları, demokratik açılım dolayısıyla başladı. Ama gelenekselleşti. Bundan sonra, Temmuz ve Ağustos ayları hariç olmak üzere yılda 10 ay yapılacaktır. Her toplantı, başka bir kesimle bir başka sektörle yapılmaktadır. Dolmabahçe Buluşmaları, sizlerin de izlediği gibi büyük ilgi uyandıran, sorunların çözümünde önemli bir enstrüman haline geldi. Bunlar devam edecektir.”

Çelik toplantıyşa katılacak gençlerin niteliğiyle ilgili de, "Kalfa olan gençlerden tutun da çeşitli kesimlerde, sektörlerde çalışan, hayatını sürdüren gençlere, üniversite ve çalışan gençliğe varıncaya kadar geniş katılımlı, 81 vilayeti de kapsayan bir toplantı yapacağız” dedi.

PROTESTOCU GENÇLER ÇAĞRILACAK MI?

“Toplantıya bugünkü protestolara katılan gençler de çağrılacak mı?” sorusu üzerine Çelik, “Biz, gençleri, öğrencileri davet ederken, muvafık ve muhalif diye kimseyi ayırmıyoruz” dedi.

Medya yöneticilerinin davetinde en muhalifinden “yandaş” diye tanımlananlara kadar herkesin çağrıldığını anımsatan Çelik, “Burada da böyle bir sıkıntı yok. Mühim olan Türkiye neyse o örneklemenin yapılabilmesidir. Bu manada bizim bir sıkıntımız yok. Biz en aykırı düşünen, en uç ideolojik platformlarda kendini ifade etmeye çalışan gençleri de dinlemeye hazırız. Ama burada takdir edersiniz ki toplantıya bakanlar ve ilgili bürokratlarla birlikte 65-70 davetli katılabiliyor. Bütün Türkiye'yi buraya davet etmek mümkün değil. Gençleri davet ederken de Türkiye'yi temsil edecek bir örnekleme yapılacak” diye konuştu.

GENÇLERİN DAVETİNDE PROTESTOLARIN ETKİSİ VAR MI?

Bir gazetecinin “Öğrencileri davette son iki toplantıda yapılan eylemlerin etkisi var mı?” sorusuna Çelik, “Hiçbir ilgisi yok. Rektörleri davetimiz de türbanla ilişkilendirildi. Onunla da bir ilgisi yok. Referandumdan önce planlamayı yapmıştık. Aslında Ekim başında rektörleri davet edecektik. Sayın Başbakan'ın yurt dışı programı ve yoğun gündemiyle çakışınca Kasım ve Aralık ayına sarktı. Gençleri davetimizin protestolarla ilgisi yoktur. Onlar protesto yapsa da yapmasa da bizim gençlerimizdir, canımız, ciğerimizdir. Biz gençlerimizi, ülkemizi, insanımızı seviyoruz” karşılığını verdi.