BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  GÜNCEL

Başbakan buraya gelince bir sorun bakalım...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ardahan'daki seçim mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde asgari ücret ve seçim vaadleri vardı.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ardahan'daki seçim mitinginde halka seslendi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde ise hükümet ile yaşanan asgari ücret polemiği vardı. Kılıçdaroğlu; 'Asgari ücreti 1500 lira yapacağız dedim. Maliye Bakanı işçiye zulumdür dedi. Ben soruyorum sen ayda 14 bin lira maaş alınca zulum değildi. İşçiye 1.5 lira mı zulum? Başbakan buraya gelecekmiş sorun ona bu soruyu.' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları...

Türkiye'de akıllı dürüst siyaset eksik. Bu ülkede cebini düşünen siyaset var. 11 milyon emekli var. 8 milyon emeklinin maaşı bin TL'nin altında. Koro halinde bağırıyolarlar kaynak yok. Kaynak var. Sözüm sözdür emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim.

'ÇOCUKLARIMIN GEMİLERİ YOK'

Emekli iki maaş ikramye ile gidip evine alışveriş yapacak. Kim kazanacak? Esnaf kazanacak. Çocuklarımın, kardeşlerimin gemileri yok, onlar kimse de tanımaz. O nedenle ben sizden biriyim, kardeşinimiz, sizin derdinizi en iyi bilen beni.

 Benim inancımda kul hakkı yemek yoktur. Bneim inancımda siyaset köşeyi dönme sanatı değildir. O nedenle gelin 7 Haziran'da güzel temiz bir sayfa açalım. Huzur olsun, kavga olmasın ülkemizde

Hiçbir ailenin geliri 720 TL'nin altında olmayacak. Aile Sigortası'nı getireceğiz. Para kadının hesabına yatırılacak. Asgari ücreti 1500 lira yapacağız dedim. Maliye Bakanı işçiye zulumdür dedi. Ben soruyorum sen ayda 14 bin lira maaş alınca zulum değildi. İşçiye 1.5 lira mı zulum? Başbakan buraya gelecekmiş sorun ona bu soruyu.  5 kişilik bir aile düşünün, günde sadece simit ve çay yeseler, ayda 900 TL tutuyor. Asgari ücret 949 TL. 

 Onüç yıl ülkeyi yönettiler ama onüç yıl kendikerini düşündüler. Bu ülkede yoksulluğu biritirecek parti CHP'dir.

TAŞERONLUĞU BİTİRECEĞİZ

Bu ülkede taşeronluğu bitirecek ülke CHP'dir. Taşeron işçileik var biliyosununz. Devlet çalıştıtıyor ama başlarında taşeron var. Parayı taşerona veriyor taşeronda işçiye veriyor. Taşeronu insan haklarına aykırı buluyoruz. Zaten onun parasını devlet ödüyor, taşeronu kaldıracağız.

Maliyeti 1 Lira 25 kuruş olan mazotu 1.5 Lira'ya satacağız.