BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  POLİTİKA

Barzaniyi asma vaadi

En çarpıcı seçim vaadi Yazıcıoğlu'ndan. Yazıcıoğlu ip tartışmalarını solladı.

Abone ol

Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, “İnşallah bir gün iktidar olursak Barzani’yi Diyarbakır’da yargılar Habur’da asarız” dedi.

Yazıcıoğlu, Malatya’nın Darende ilçesinde düzenlediği mitingde, Türkiye’de her seçim döneminin zor geçtiğini belirterek, her gelen iktidarın gideni arattığını savundu.

Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye dar ve zor bir dönemden geçiyor. Türkiye’nin hiç zor olmayan bir dönemi olmadı. Her dönem sıkıntılı geçti. Sıkıntı yaşıyoruz diye güçlü iktidarlar gönderdiniz, fakat her gelen gideni arattı. Her defasında milletin tuttuğu dal elinde kaldı. Hep umutlar kırıldı. Bazen milliyetçilik, bazen cumhuriyetçilik, bazen demokrasi, bazen halkçılık diye her dönemde bir sebep ortaya koyarak milletin iradesini istediler. Sizlerde bu iradeyi verdiniz. Ama değişen hiçbir şey olmadı. Daima hükümete gelmiş olanlar, hep halkın duygu sömürüsüyle oyunu aldılar fakat iradeyi aldıktan sonra Ankara’ya gidince sizleri unuttular.”

Terör konusuna da değinen Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:
“Bir aşiret lideri Barzani var. Kabadayılık yapıyor Türkiye’ye. Ben de diyorum ki, inşallah bir gün iktidar olursak Barzani’yi Diyarbakır’da yargılar, Habur’da asarız.”