BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  POLİTİKA

Barzani'nin Yemen türküsü sırrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erbil'e yaptığı tarihi ziyarette ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı..

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın tarihi Irak ziyaretinden renkli görüntüler. Barzani ve Erdoğan birlikte Yemen türküsünü söyledi. Bu arada Barzani'nin Yemen türküsü sevgisinin nereden geldiği de ortaya çıktı.

Erdoğan'ın Irak ziyaretinde Erbil programı çok konuşuldu kuşkusuz. Yakın döneme kadar biririne düşman gözüyle bakan isimler aynı salonda eğleniyor artık. Başbakan Erdoğan'a görkemli bir karşılama töreni hazırlayan Barzani'nin jesti bununla sınırlı değildi. 

Başbakan Erdoğan ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin başbaşa görüşmesi sürerken, heyette yeralan Bakan Zafer Çağlayan salonda bekleyenler için orada bulunan piyanoda birkaç şarkı çaldı.

BARZANİ YEMEN TÜRKÜSÜNÜ ÇOK SEVİYORMUŞ

Bunun üzerine Bölgesel yönetimin Başkanı Neçirvan Barzani, Mesut Barzani'nin Anadolu türkülerini özellikle de Yemen Türküsü'nü çok sevdiğini ve mutlaka dinlemek isteyeceğini söyledi.

Başbakanlık Başmüşaviri Dr. İbrahim Kalın, bağlamayla Yemen Türküsü'nü çalabileceğini söyledi. Bunun üzerine, en yakin yerden konukevine bir bağlama getirildi ve başbaşa görüşme bitince Dr. Kalın, Bakan Çağlayan ve heyetin diğer üyeleri görüşme odasına geçip Erdoğan ve Barzani'nin de katılımıyla türküyü söylediler.

CİZRELİ ARKADAŞI SİLAHI BAĞLAMA YAPIP BU TÜRKÜYÜ SÖYLÜYORMUŞ

Bir yandan büyük bir dostluk havası içinde Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı askerinin acı dramını anlatan Yemen Türküsü söylenirken, Mesut Barzani bu türkünün neden kendisi için özel olduğunu Başbakan Erdoğan'a anlattı. Barzani, babasıyla birlikte dağlarda Baas rejimine karsı mücadele verirken, bu mücadelede yanlarında olan Cizreli bir arkadaşı, silahını bağlama gibi yapıp bu türküyü söylüyormuş. Bir çatışma sırasında bu gencin hayatını kaybettiği günden beri bu türkü hep zihninde kalmış. Ne zaman Türkiye radyolarında bu türküyü duysa can kulağıyla dinlermiş.