BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
HABER /  POLİTİKA

Barzani cevabı görecek

Barzani'nin sözleri infial yarattı. Siyasiler tepkili. Dışişleri Bakanı Gül'ün sözleri verilecek cevabın ipuçlarını verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) Lideri Mesut Barzani'nin açıklamalarını değerlendirirken, ''Göreceksiniz cevabımızı'' dedi.

Dışişleri Bakanı Gül, Türk polis teşkilatının 162. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıttepe'deki Polis Radyosu Stüdyosu'nda düzenlenen törene gelişinde gazetecilerin, Barzani'nin açıklamalarına ilişkin soruları üzerine, ''Göreceksiniz cevabımızı'' karşılığını verdi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da törene gelişinde gazetecilerin aynı yöndeki soruları üzerine, gerekli cevabı TBMM'de yapacağı basın açıklamasında vereceğini söyledi. Ağar, bir gazetecinin, ''Son günlerde şehitlerimizin sayısı arttı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık, en büyük isteklerinin, bir an önce terörün kökten yok edilmesi olduğunu belirtti.

Bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Ağar, şöyle devam etti: ''Türkiye, mutlaka bunu aşacaktır. Türkiye, işin çok zorlarını geride bırakmıştır. Bugün ortaya çıkan bu tablonun sorumluları da mutlaka hesap vereceklerdir. Milletin büyük ezici bir çoğunluğu karşı olmasına rağmen hala terör yoluyla bir yere varacağını zannedenlerin olmasını kabul edebilmek mümkün değil. Milletimiz müsterih olsun, bunların hepsi aşılacaktır. Her giden can, milletten gitmektedir.''

Törene katılan eski Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu da Barzani'nin açıklamalarına ilişkin sorular üzerine, ''Bu, kendi kendine gelin güvey olanlardan birisi olarak konuşuyor. Türkiye ve Türk milleti ve Türk Cumhuriyetinin devlet gücünü dikkate aldığı takdirde bu sözlerin bir mana ifade etmeyeceğini hepimiz biliyoruz'' dedi.