BIST 9.572
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.487,48
HABER /  GÜNCEL

Bartın'da memurlara korona yasağı kalktı! Korona olana disiplin cezası verilmeyecek

BARTIN Valiliği'nin kamu kurum ve kuruluşlarında koronavirüs salgını engellenemediği gerekçesiyle tartışmalı bir karar aldı. İldeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen resmi yazıda, personelin neden Covid-19 olduğunun soruşturulmasını ve gerekçeler yeterli görülmez ise disiplin işlemi yapılmasını istedi. Gelen tepkiler üzerine Bartın Valiliği o yazıyı geri çekti.

Abone ol

Bartın İl Salgın Denetim Merkezi Başkanı olan Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, 21 Nisan tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarına resmi bir yazı göndererek, “Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında, salgının bulaşmasını önlenmesinde yetersiz kalındığı görülmektedir” diyerek alınan kararı açıkladı. O kararlardan biri tepki çekti. Buna göre, koronavirüse yakalanan kamu çalışanı önce sorgulanacak ardından da disiplin cezası verilecek. 

İl Salgın Denetim Merkezi Başkanı olan Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş’ın imzasının bulunduğu resmi yazıda şu ifadeleri kullanıldı:

Gerekçesi yeterli görülmeyene disiplin cezası

"Salgının bulaşmasını önlemek amacıyla çalışan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm amir, memur ve işçi kadrosunda görev yapan personelin herhangi bir şekilde temaslı ya da pozitif olmaları durumunda, Genelge ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararları uyarınca sorumlu sayıldığından, temaslı ya da pozitif etkilenen bu kişilerin temaslı ya da pozitif olma nedenleri kurum amirleri tarafından mutlaka sorgulanacaktır. Yapılan inceleme veya soruşturmada gerekçeleri yeterli görülmeyen personel hakkında kurum amirlerince disiplin işlemi yapılacaktır."

Valiliğin 'disiplin cezası' kararı tepki çekti

Valiliğin aldığı karara tepki gösteren Bartın Eğitim-Sen Şube Başkanı Sedat Bora, "Bartın Vali yardımcısı da kamu çalışanlarını ve öğretmenleri covid-19 olması halinde disiplin cezasıyla tehdit etmektedir. Söz konusu yazı kamu yönetimi ve eğitim yönetimi açısından hiçbir bilimsel veriye ve usule uymamaktadır. Kamu çalışanlarına yasal olarak herhangi bir sorumluluk getirmemektedir" dedi.

Valilik o kararı geri çekti

Gelen tepkilerin ardından Bartın Valisi Sinan Güner tarafından kararın geri çekildiği duyuruldu. Vali Güner yazılı açıklamasında, “Korona virüsle mücadelede bugüne kadar fedakarca görev alan mesai arkadaşlarımız arasında son dönemde vaka sayılarında artış olduğu görülmüştür. İl genelinde olduğu gibi kamu kurumlarında da artış gösteren vaka sayılarının, Korona virüsle mücadelede etkin görev alan kamu görevlilerini etkilememesi ve kamu kurumlarının bizatihi vaka kaynağı olmaması amacıyla Vali Yardımcımız imzasıyla gönderilen ve soruşturma açılacağına dair maksadını aşan ifadelere yer verilen yazı tarafımca geri alınmıştır” denildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
17 günlük sokağa çıkmak yasağı başlıyor! Neler yasak nereler açık? İşte madde madde yeni yasaklar
Foto Galeri 17 günlük sokağa çıkmak yasağı başlıyor! Neler yasak nereler açık? İşte madde madde yeni yasaklar Galeriye Gözat