BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  GÜNCEL

Baransu'dan şok Başbuğ iddiaları

Basın Odası'nın bu haftaki konuğu Ergenekon davasının her aşamasını kalema alan Taraf Gazeteci yazarı Mehmet Baransu'ydu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Ergenekon davasından müebbet hapis cezası alan Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ neden ceza aldı?

Kamuoyunda tartışılan bu sorunun yanıtını Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Basın Odası'nda verdi.

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın sorularını yanıtlayan Baransu, Başbuğ hakkında "Aldığı nefesi bilirim" dedi ve ekledi:

"Yalan haber üreten internet siteleri kuruldu, sonra bu sitelerde yalan haberler yapıldı. O  haberler daha sonra AK Parti kapatma davasında delil oldu. Bu sahte belgeleri İlker Başbuğ üretti."

BAŞBUĞ'UN AVUKATI BARANSU'NUN İSMİNİ BİLE ANMADI

Baransu'nun İlker Başbuğ hakkında yaptığı açıklamaların ardından Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, telefonla yayına katıldı ve müvekkili hakkındaki iddiaları yalanladı.

Sezer canlı yayında Baransu'nun ismi anmadan "Bu ifadelerin sahibi kişiyi esefle kınıyorum" dedi.

İşte Baransu'nun iddiaları ve Başbuğ'un avukatının o iddialara verdiği yanıt.

BAŞBUĞ VE BÜYÜKANIT NE ZAMAN ERGENEKON'A KATILDI?

Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ, Ergenekon yapılanmasının dışında kalıyor. Hilmi Özkök göreve geldiğinde 2010 yılına kadar Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütecek isimler belli olmuştu. Önce Yaşar Büyükanıt sonra da İlker Başbuğ Genelkurmay'ın başına geçecekti. İkisi de bu görevler nedeniyle bu yapılanmanın dışında kalmayı tercih etti.

Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) ve Genelkurmay Başkanlığı dönemideki faaliyetlerinden dolayı ceza aldı.

İLKER BAŞBUĞ'UN ALDIĞI NEFESİ BİLİYORUM

İlker Başbuğ'un yaptığı işleri, verdiği emirleri biliyorum. İlker Başbuğ'un aldığı nefesini biliyorum. Bunu da yazdım. Yazımda dedim ki:

"Hitler'den demokrat çıkarırsınız, İlker'den çıkaramazsınız."

O dönemde yalan haber üreten internet siteleri kuruldu, sonra bu sitelerde yalan haberler yapıldı. O  haberler daha sonra AK Parti kapatma davasında delil oldu. Bu sahte belgeleri İlker Başbuğ üretti.

Başbuğ diyor ki:

"Öğrendim ve kapattım."

Büyük yalan!

Şubat 2008'de bu sitelerle ilgili haberi Taraf manşetten verince İlker Başbuğ bu siteleri kapattı. Ama bundan sonra da 4 tane site kurulması için karar verdi.

İki tip İlker Başbuğ var.

Biri demokrat imajı çizen bir de darbe planı yapan bir İlker Başbuğ.

Laika da darbe planıydı. Hukukçular bu darbe planıdır, cezası müebbettir dediler ve bu belgeler imha edildi.

İTİRAF ETTİLER

En çok belge İlker Başbuğ hakkında var. Hasan Iğsız emri İlker Başbuğ'dan aldık dedi. 4 kişi itiraf etti.

Genelkurmay'daki bilgisayardaki bilgiler 35 kez geri döndürülmez şekilde silindi. Bu kesinleşti. Onlarca çuval belge Genelkurmay'da yakıldı.

ERDOĞAN HER ŞEYİ BİLİYORDU

2003-2007 arasında Başbakanlık'ta kurulan birim sayesinde Başbakan Erdoğan herşeyi biliyordu.

İlker Başbuğ KKK olduktan sonra hükümete yönelik çalışmalara başladı. 2007'e kadar AK Parti iktidardaydı ama istediği her şeyi yapamıyordu. 2007'de hakkında kapatılma davası olan bir AK Parti vardı. 2008'den sonra AK Parti özellikle de 2007'de yüzde 47 oy alınca güçlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olunca kadrolaşmaya başladı. Asıl 2011 yılındaki refarandumdan sonra AK Parti devlete hakim olmaya ve istediğini yapabilmeye başladı.

BAŞBAKAN NEDEN İLKER BAŞBUĞ'U ÖVÜYOR?

Başbakan Başbuğ'a verilen cezayı gerçekten haksız buluyorsa AK Parti neden İrticayla Mücadale Eylem Planı davasına müdahali oldu?

İlker Başbuğ'la Paksüt görüşmesini yazan bendim. İlker Başbuğ Paksüt'le görüştü ve 'aman ak parti'yi kapatmayın' diye söyledi deniyor. O zaman kapatma davası yoktu, 1 hafta sonra dava açıldı.

Bu ülkede AK Parti'nin nasıl kapatılmadığının hikayesini de ben yazacağım.

YAŞAR BÜYÜKANIT YIRTTI

Ben hayretler içerisindeyim. Yaşar Büyükanıt yırttı. Yaptıkları ortada. İlker Başbuğ onun Genelkurmay Başkanılğı dönemide KKK'ydı. 

İLKER BAŞBUĞ'UN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Baransu'nun açıklamaları üzerine telefonla canlı yayına katılan Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer iddiaları yalanladı.

Müvekkilinin cezaevinde olduğunu ve cevap hakkını kullanamadığını söyleyen Sezer, "İnsanların kişilik haklarıyla ilgli haksız değerlendirmeler yapılıyor" dedi.

BARANSU'NUN VERDİĞİ TARİH YALAN

İşte Sezer'in açıklamaları...

Siteler 2008'de değil 2009'da haber oldu. Çokça yazı yazıldığı da yalandır. Bir tek haber alınmış. Kapatma davasında KKK'de görev aldığı söylendi. Andıç altındaki imzalar...Bunlar yalan.

Soruşturma aşamasında söylenen ve eksik kalmış bilgilerle kamuoyu yanıltılıyor.

BİLGİLER SİLİNMEDİ

Genelkurmay bilgisayarlarının silinmesi yalandır. Genelkurmay bilgisayalarının imajlarının alanması kararı askeri savcı tarafından verilmiş. Kaçırılan silinen hiçbir şey yok. Benim müvekkilim doğrudur. Islak imzalı belgenin fotokopisi varken ki o dönem soruşturma yetkisi askeri savcılıktaydı ve  kovuşturma gereği olmadığı kararı verince kamuoyuna bilgi verdi.

YALAN SÖYLENİYOR

Müvekkilimle ilgili söylenen bir çok konu var. Ben bu ifade sahibi kişiyi esefle kınıyorum. Kamuoyunun gözünün içine baka baka yalan söyleniyor. Ben belge göstererek söylenenlerin yalan olduğunu gösteririm.

SEZER'İN YALANLAMASINA YANIT

Avukat İlkay Sezer'in sözleri üzerine konuşan Baransu ise şunları söyledi:

Bilgisayarlardaki bilgiler silinmedi diyorlar. Onlara bilgisayar numarası verebilirim. Altında imza var. Hasan Iğsız'ın ifadeleri orada duruyor. Herkes her şeyi söyleyebilir ama kağıt parçası denen belge orada duruyor.

İlkay beyin savunma yapması çok normal. Sonuçta müvekkili. İlker Başbuğ hakkında çok sayıda belge ve tanıklık var.