BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Balıkesir'de ATM'de bulduğu parayla herkese örnek oldu

BALIKESİR'de bir bankanın ATM'sinde unutulan parayı bulan Ersan Moralı, herkese örnek olacak şekilde kime ait olduğu bilinmeyen parayı bankaya giderek yetkililere teslim etti. Moralı, olay sonrası "Umarım parayı unutan kişi bulunur ve kimse mağdur olmaz" dedi.

Abone ol

Bandırma ilçesinin İnönü Caddesi üzerinde bulunan özel bir banka şubesinin otomatik para çekme makinesinin para haznesinde kimliği belirsiz bir vatandaş tarafından işlem sonrası unutulan parayı gören Ersan Moralı adlı vatandaş, tam bir insanlık örneği sergiledi.

Akşam mesai saatinden sonra gerçekleşen olayda bankada durumu bildireceği bir yetkili bulamayan Moralı, ertesi sabah parayla birlikte soluğu banka şubesinde aldı.

Bir kuruşuna dokunmadan teslim etti

Bankanın şube müdürü Gamze Yükseler ile görüşerek durumu anlatan Moralı, yetkililerin incelemeleri ardından hazırlanan tutanak karşılığında parayı banka müdürü Gamze Yükseler'e teslim etti.

"İnsanlık görevimi yerine getirdim"

İlk kez hayatında böyle bir olay yaşadığını ifade eden Moralı yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde bankanın önünden geçerken gözüm bir anda ATM cihazındaki paraya takıldı. İlk önce gördüğümde şok oldum. Çevredeki vatandaşlara bakınarak acaba yeni işlem yapan biri tarafından unutulup unutulmadığını gözlemledim. Ama gelen giden olmayınca durumu banka yetkililerine bildirmek istedim. Mesai saati sona erdiği için bankada durumu anlatacak kimseyi bulamadım. Parayı yanıma aldım ve eve gittim. Sabah erken saatte banka açılır açılmaz banka yetkililerine durumu anlattım. Sağ olsunlar ilgilenerek gerekli incelemeyi yaptılar ve tutanak karşılığında parayı benden teslim aldılar. Umarım parayı unutan kişi bulunur ve kimse mağdur olmaz. Ben insanlık ve vatandaşlık görevimi yerine getirdim. İçim rahat" diye konuştu.