BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

BALIKESİR yerel seçim sonuçları 2019 Balıkesir ilçeleri seçim tablosu

BALIKESİR 2019 yılı seçim sonuçları büyük merak konusu, Balıkesir ve ilçeleri yerel seçim sonuçları Cumhur ve Millet ittifakı için hayati önemde.

Abone ol

BALIKESİR seçim sonuçları en çok merak edilen illerden biri. Bursa gibi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin el değiştirebileceği iddiası vardı. Anket verilerine göre son güne kadar Balıkesir'de yarış başa baş geçti. Ancak seçimlerde son haftaya girildiğinde AK Partili aday arayı açmış göründü. Balıkesir ve ilçelerinden gelecek veriler Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı arasındaki kıyasıya yarışta kritik öneme sahip. 

Anketlere göre Balıkesir'de AK Partili Yücel Yılmaz yüzde 53,1, İYİ Partili İsmail OK yüzde 45,8 civarında bir oya sahip. Gezici'nin yayınladığı son anket şöyle:

Balıkesir ilinde yerel seçimlere, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi katıldı. AK Parti ile MHP Bursa'da Cumhur ittifakı altında birleşirken CHP ve İYİ Parti de millet ittifakı ile yarışa katıldı. 

2014 yılı Balıkesir yerel seçim sonuçları : 2014 Türkiye yerel seçimleri'nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçenin belediye başkanı seçilmişti. Sonuçlar şöyleydi:

balıkesir yerel seçim sonuçları