BIST 9.508
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.485,45
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Balıkesir Gezici anket sonuçları Yücel Yılmaz mı İsmail Ok mu sonuçlarda önde gidiyor?

31 Mart yerel seçimlerine sadece sayılı günler kala seçmenin ve seçimin nabzını tutan Gezici anket sonuçlarına göre büyük illerde kim önde?Balıkesir belediye başkanlığı için Yücel Yılmaz mı İsmail Ok mu yoksa diğer partilerin adayı mı önce? İşte yerel seçim anket sonuçlarına göre Balıkesir belediye başkanlığı için son durum?

Abone ol

31 Mart seçimlerine sadece saylı günler kala seçmenin nabzıbı tutan ve yaptığı anketlerde vatandaşları bilgilendiren Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici yerel seçim öncesi büyük illerde vatandaşlarla sordu. Peki Balıkesir'de büyükşehir belediye başkanlığı için kim önde? Balıkesir'de seçimlerde Yücel Yılmaz mı İsmail Ok önde? 

İşte Gezici'nin Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Manisa, Aydın, Hatay, Balıkesir ve Antalya'da yaptığı yerel seçim anket sonuçları...

Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici Türkiye'de son 5 yılda 6 seçim yaşanıyor olmasının seçmeni yorduğunu ve işlerinden daha çok seçimlerle ilgilendiğini belirterek "Seçmeni sandığa götürecek anket sonuçları değil umut ve güven" dedi.

Yaptıkları araştırma çalışmasında AK Parti ve MHP Seçmenin sandığa katılımının oldukça yüksek olacağını iddia eden Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici araştırma sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

Gezici: "Sandığa gitmeyenler öğrenilmiş çaresizlik yaşıyor"

"31 Mart yaklaşırken gerçek bir seçim havası oluşmadığı görülmektedir. Birçok ilde, seçmenin belirlenen adaylara güven konusunda çekimser kaldığı görülmektedir. Adaylara güven oluşma noktasında bazen adaydan daha çok partisi ön plana çıkmaktadır. Seçmen sola veya sağa oy vermem diyebilmektedir. Türkiye son beş yılda 6 seçim yaşıyor olması seçmeni yordu ve işlerinden daha çok seçimlerle ilgilendi yerel seçimlerde katılım yüksek olması gerekirken 17 yıl içinde gerçekleşen yerel seçimler içinde sandığa katılım en düşük seviyede olacak. Sandığa gitmeyenler öğrenilmiş çaresizlik yaşamaktadır. 'Nasıl olsa bu aday ya da bu parti kazanır' diyerek sandığa katılım gösterme eğiliminde değiller. Sandığa gitmeyen HDP Seçmenlerinin % 32’si, CHP ve İYİ Parti seçmenlerinde bu oran kimi yerlerde % 15 – 17 civarında olduğu görülüyor. Muhalefet seçmenine umut ve güven veremedi özellikle 24 Haziran gecesi yaşananları seçmenin unutmadığı görülüyor. AK Parti ve MHP Seçmenin sandığa katılımı oldukça yüksek olacak.

Gezici: "Kararsızların %72,8'i geçmişte MHP ve AKP'ye oy vermiş seçmen"
Kararsız seçmenlerin % 72,8’i geçmişte gerek genel seçimlerde gerekse yerel seçimlerde MHP ve AK Parti’ye oy vermiş seçmen. Sandığa giden muhalif seçmen daha kararlılık gösterirken iktidara oy vermiş seçmende ise bir arayış vardır bu arayıştaki seçmen duygusal seçmen Sayın Erdoğan ile gönül bağı yüksektir. Kararsız seçmene yerel hizmetlerde sizce AK Parti + MHP belediyelerinden mi yoksa CHP + İYİ Parti belediyelerinden mi daha iyi hizmet alacağınızı düşünüyorsunuz dediğimizde kararsız seçmenlerin % 82,7’si AK Parti + MHP Belediyeciliği dediği görülüyor.

Balıkesir'de Cumhur İttifakının doğru ismi bulduğu görülüyor

Araştırmaya katılan halkın önümüzdeki seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy vermek istediğine ilişkin dağılım incelendiğinde % 55,8’i AK Parti + MHP İttifakının AK Parti Adayı Yücel Yılmaz’a oy vermek istediğini % 42,4’ü ise CHP + İyi Parti İttifakının İyi Parti Adayı İsmail Ok’a oy vermek istediğini ifade etmektedir.

MHP ve İYİ Parti tabanın Sayın Yücel Yılmaz ismine odaklandığı ve desteklediği görülüyor. Yücel Eryılmaz’ın merkezde başarılı belediye başkanı olarak görenlerin en önemli etkisi olduğu görülüyor.