BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  GÜNCEL

Bakanlıktan sürücülere flaş uyarı

Bayram tatilinin trafik kazalarıyla acıya dönüşmemesi için İçişleri Bakanlığı kritik 1800 noktada Yandex Navigasyon uygulaması üzerinden sürücülere uyarıda bulunacak.

Abone ol

Bayram tatilinde trafik kazalarını önleyebilmek üzere birçok tedbiri uygulamaya alan İçişleri Bakanlığı sürücüleri farklı medya kanalları ile uyarmaya devam ediyor. Bakanlık kazaların önüne geçmek için bu kez Yandex Navigasyon uygulamasını kullanacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Yandex ile işbirliği yapan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bayramlarda en çok ölümlü kazaların yaşandığı yol güzergahları üzerinde yolculuk yapan sürücülere Yandex Navigasyon uygulaması üzerinden uyarıyor. Kurban Bayramı tatilinde trafik kazalarını önleme amacı taşıyan özel mesaj uygulaması Türkiye genelinde kritik 1800 noktada devreye alındı. Uygulamayla, sürücüler en fazla ölümlü kazanın gerçekleştiği yol güzergahında olduğuna dikkat çekilerek  uyarılırken, sürücülere "Frene Değil Kurala Güven" mesajı gönderiliyor. 

Daha öncede aynı yol güzargahları üzerinde bulunan mola noktalarında sürücüleri lokasyon bazlı SMS ile uyaran İçişleri Bakanlığı, kazaları asgari düzeye indirmeyi hedefliyor. 

Tüm bu önlemler sayesinde 2017 yılı Kurban Bayramı süresince gerçekleşen trafik kazalarında  geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 50 azalma meydana geldiği belirtildi.