BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,05
ALTIN 2.324,97
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama

Yeni oluşan Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası konuşan Numan Kurtulmuş, Başbakan yardımcıları arasındaki görev dağılımını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, başbakan yardımcılarının görev dağılımlarını açıkladı.

Kurtulmuş, "Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevi, hükümet sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu" ndan sorumlu olacak.

65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanbaşkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplandı. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, "64. Hükümet'e reform hükümeti demiştik. Bu hükümete de reform ve atılım hükümet demek daha doğru olur. Pazar günü TBMM'de güven oyu olarak ümit ediyoruz ki hükümetimiz resmen de kuruluş aşamasını tamamlamış olur.  Zor bir  süreçte Başbakanlık yapan sayın Ahmet Davutoğlu'na en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. 

BAŞBAKAN YARDIMCILARININ GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

Başbakan yardımcılarının görevlerinin de belirlendiğini açıklamayan Kurtulmuş, görevlendirmelere ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Başbakan Binali Yıldırım kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar, MGK Genel sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ Başkanlığı,Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği. 

NURETTİN CANİKLİ'NİN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri; TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi.  

MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ 

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası. 

TUĞRUL TÜRKEŞ'İN GÖREVLERİ

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri; Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması kabulü halinde bu tavsiye kararanlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile  koordinasyon işleri, Medeniyetler  İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu.  

VEYSİ KAYNAK'IN GÖREVİ 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın ana görevi; İnsan hakları ile ilgili kurullar ve koordinasyonu. 

NUMAN KURTULMUŞ'UN GÖREVİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevi, hükümet sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler,  Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu."