BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,65
ALTIN 2.491,30
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan Salih Uçan’a büyük övgü

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, U20 Dünya Kupası’nın yeni Messi ve Ronaldoların çıkacağı yer olduğunu belirterek, “Belki bizim Fenerbahçe...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, U20 Dünya Kupası’nın yeni Messi ve Ronaldoların çıkacağı yer olduğunu belirterek, “Belki bizim Fenerbahçeli Salih, bu isimlerden bir tanesi olacak” dedi.
Bursa’ya spor tesislerinin açılışına ve protokol törenine katılmak için gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ilk olarak Heykel Valilik binasında Vali Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti. Valilik önünde sporcuların sürpriziyle karşılaşan Bakan Suat Kılıç, burada engelli sporcularla sohbet etti. Bakan Kılıç. valiliğe giderken kendisine eşlik eden bisikletli sporcularla görüştü, kendisine verilen Türk bayrağını da öptü.

“SALİH YENİ MESSİ OLABİLİR”
Bakan Kılıç, U20 Dünya Kupası için Bursalıların hazır olmadığını anlatarak, "Maçlara biz hazırız. Bursalılar bu konuda olayın farkına varmadı. Bu konuda herkesten katkı bekliyorum. 4 ülkenin milli takımları U20 kategorisinde maçlarını Bursa’da oynayacak. 8 maç olacak. Bu büyük bir heyecan. Grup maçlarına Bursalılların ilgisi tribünleri doldurduğu zaman Bursa spor kenti kimliğini kazanmış olacak. Messi’nin futbol kariyerinin keşfedildiği yer U20 turnuvasıdır. Yeni Messilerin Ronaldoların çıkacağı yer burasıdır. Belki bizim Salih bu isimlerden bir tanesi olacak. Buradan olaya verdiğimiz önemi anlayabiliriz. Milli takım oyuncusu olan Salih, U20 kategorisindeki maçlarda da vazifesini yerine getirecek” dedi.

BURSA’YA 180 MİLYON LİRALIK SPOR YATIRIMI, BÜYÜKŞEHİRDEN SPORCU KAMPI
Bakan Kılıç, Atıcılar Mahallesi’ndeki 200 yatak kapasiteli Sporcu kampı eğitim merkezinin protokol törenine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, Bursa’nın hem bir spor kenti hem de olimpiyatlarda sporcu hazırlama merkezi haline geldiğini söyledi. Bakan Kılıç, Bursa’ya kazandıracakları açık atletizm pistinin Osmangazi Belediyesi’nin de desteğiyle yapılacağına karar verdiklerini belirterek, "Bursa 2014 yılı itibariyle olimpiyat kenti olacak. Bursa’nın olimpiyat kentine dönüşmesi konusunda Başbakanımızın tavizsiz bir desteği var. Başbakanımızın bu desteğine bir kere de ben teşekkür ederim. Bütün milletvekillerimiz bu sürecin takipçisi. 2012-2013 döneminde planladığımız yatırımların KDV hariç maliyeti 180 milyon liradır. Yerelden yapılanlar ayrı. Bütün spor yatırımlarını bir araya getirirsek, Bursa doğal olarak spor alanındaki vizyonunu oturtmuş olacak" dedi.
Bakan Kılıç, Konuşmasının sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bakanlık tarafından ortak yapılacak 200 yatak kapasiteli sporcu kampı eğitim merkezinin Bursa’ya hayırlı olmasını diledi. Vali Harput, Bakan Kılıç’ın Bursa sporunun gelişmesi için elinden geleni yaptığını belirterek, hem yurt hem spor alanında yapılan çalışmaların unutulmaz hizmetler olacağını kaydetti. Ziyaretin sonunda Vali Harput, Bakan Kılıç’a İznik çinisi hediye etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, spor kenti Bursa’da çok güzel hizmetleri hayata geçirdiklerini açıkladı.
(İHA)