BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakandan CHP'li belediyelere ağır sözler

Çalışmaları ile ilgili kendilerini eleştiren CHP'ye sert çıkan Bakan Veysel Eroğlu, orman mühendislerine de müjdeyi verdi.

Abone ol

Tv8'de Erkan Tan'ın bugünkü konuğu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu oldu.

Gündemi değerlendiren Eroğlu, Bakanlığın çalışmalarından da bahsetti.

Trakya'daki yatırımlardan bahseden ve CHP'li belediyelerin görevlerini yapmaması sebebiyle kendilerinin yaptığını belirten Orman ve Su İşleri Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın da Ergene nehrinin durumunu görüp kendisini aradığını ve 'CHP'li belediyelerde o beceri yok, siz ilgilenin.' dediğini söyledi.

"Çevre ve orman konusunda Trakya en büyük yatırımları bizim iktidarımızda görmüştür. Sadece Edirne'ye 2 katrilyondan fazla yatırım yaptık. Trakya'daki belediyelerin çoğu CHP'li belediyeler. Belediyelerin arıtma tesisini biz yapıyoruz. Belediyecilik deyince AK Parti anlaşılıyor zaten. CHP belediyecilikte iflas etmiştir."

BAKAN EROĞLU, ARTVİN'E MÜJDEYİ VERDİ

Veysel Eroğlu, Artvin – Yusufeli'ndeki barajın ihalesinin yapıldığını ve yol inşaatının da başladığını belirtti.

"Baraj yapılıyor. Yol inşaatı başlıyor, ihalesi yapıldı. Her şey tamam, projeler bitti. Yolların ihalesi yapıldı, yollara başlandı. Bu yıl da baraj inşaatına başlıyoruz."

CHP'Lİ VEKİLİ ALLAH'A HAVALE ETTİ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, 'Eroğlu, KOP ve Mavi Tünel konusunda bilerek yanlış ve eksik bilgi veriyor' diye konuşmasına sert yanıtlar verdi:

"Gidip baksın lütfen. Hadi bizim baktıklarımıza inanmıyor gidip de 17 km'den uzun, koskoca deliği görmüyor mu? Koskoca tüneli görmüyorsa onu Allah'a havale ediyorum. Tamamen deldik, kaplaması bitti. Koca tüneli mi görmüyorsun? Demek ki Sayın Milletvekili Konya'yı pek gezmiyor."

ORMAN İŞGALİ KALMADI

2B arazileriyle ilgili de konuşan Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"İmzalar hemen hemen tamamlandı, önümüzdeki hafta meclise sevk edilir diye düşünüyorum. Sorun çözülecek. Şunu belirtmek isterim ki hükümetimizin döneminde 1 karış toprak dahi işgal ettirmedik. Kontrol ediyoruz. Bu konuda çok hassasım çünkü bunlar bize emanettir. Bunu kimseye gasp ettirme hakkımız yoktur."

ORMAN MÜHENDİSİ ADAYLARINA MÜJDE

Herkesin merakla beklediği '2012'de orman mühendisi alımı yapılacak mı?' sorusunu da yanıtlayan Eroğlu yaklaşık 300-400 civarında bir alımın söz konusu olabileceğini kaydetti.

"2012 yılında alacağız. Taleplerimizi hem Maliye hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazdık. Sayı tam olarak netleşmedi fakat tatmin edici bir rakam olacağına inanıyorum. Yaklaşık 300 400 civarında olabilir. Sadece devlette değil özel sektörde de önlerini açacak çalışmalarımız olacak."

35 CANA EN ÇOK BAŞBAKAN ÜZÜLDÜ

"Uludere'deki hadisede asla bir kasıt yoktur. Bu olaya en çok üzülen Sayın Başbakan'dır. Bizlerin yüreği yandı. Fakat sevinip kahkaha atanlar var. Onlara bakmak lazım. PKK'nın telsiz konuşmalarından düşen kayıtlar var. Kim üzüldü kim sevindi vatandaşımız ona baksın."