BIST 9.783
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,27
HABER /  GÜNCEL

Bakan Soylu: Türkiye birilerini panikletti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndaki yemin törenine katıldı. Soylu, Türkiye'nin artan üretim gücünün birilerini paniklettiğini söyledi.

Abone ol

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, batının liderlik ettiği bir dünyanın hiçbir zaman huzur bulmadığını söyledi. Türkiye'nin dünyanın sözde gelişmiş ülkelerine benzemediğini ifade eden Soylu, "Biz onlar gibi annelerini, babalarını huzurevlerine bırakan bir millet değiliz" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çiğli Hava Üssü'ne uçağı iniş yaptıktan sonra karayoluyla Foça'ya geldi. Soylu, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda, 4 haftalık intibak eğitimleri tamamlanan 56'sı sahil güvenlik ve 484'ü jandarma olmak üzere, 60'ı kadın 540 subay adayının yemin törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında 21'inci yüzyılın iletişim ve teknoloji çağı olmasına rağmen terörle anıldığını anlatan Soylu, Karaburun'da 8 mültecinin daha Yunanistan'a geçerken yaşamını yitirdiğini hatırlatarak dünyanın bu acımasızlığa seyirci kaldığını kaydetti.

"Bizde bir laf vardır, 'Hırsız boş eve girmez' derler. Birileri panikliyor. Türkiye'nin yükselişi ve kalkınma azmi birilerini panikletmiştir. Bizim evlatlarımızın İHA'lar, helikopterler yapması, bunlar için siparişler alması ve bunlarla terörle mücadele etmemiz birilerini panikletmiştir.

"TOPLU İĞNE BİLE ÜRETMEMİZİ İSTEMİYORLAR"

Dün savunma sanayi kurulu toplantısını Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yaptık. Milli ve yerli üretim konusunda nasıl kararlar alındığını bilmenizi isterdim. Tamamen yerli piyade tüfekleri artık kullanılmaya başlanmıştır. Bizi engellemek isteyenlere, bize yapmayın diyenlere karşı teyakkuzda olunmalıdır. İnanın, toplu iğne bile üretmemizi istemiyorlar."