BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  POLİTİKA

Bakan Murat Kurum yüzüne bakarak dedi! Ekrem İmamoğlu toplantıyı terketti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projeye karşı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı toplantıda Kanal İstanbul'u yapacaklarını söyledi. İmamoğlu'nun o anlardaki yüz ifadesi barkovizyona verilince CHP'li başkanlar oturumu terketti.

Abone ol

Türkiye Belediyeler Birliği'nin, Ankara'da ATO Congresium'da düzenlediği Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresine Kanal İstanbul damgasını vurdu. İki gün sürecek programın açılışına CHP'li başkanlar; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

"Kanal İstanbul'u yapacağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuşmasında Kanal İstanbul'u yapacaklarının altını kalın harflerle çizdi. Bakan Kurum'un sözleri salondakilerden büyük alkış aldı. 

Kameralar da o esnada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu çekiyordu. Bu görüntü barkovizyona da verildi.

Ekrem İmamoğlu ve CHP'li başkanlar terketti

Kongrede öğleden sonra İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkanları için oturum yapılacaktı. Ancak CHP'li başkanlar bu oturuma katılmama kararı aldılar. Kanal İstanbul göndermesi sonrasında İstanbul'a dönme kararı veren Ekrem İmamoğlu toplantıyı terk etti. 

Toplantı güzel başlamıştı

CHP'li başkanların kriz çıkarıp terkettiği toplantı çok olumlu bir havada başlamıştı. Erdoğan, programa gelişinde aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da olduğu bazı belediye başkanlarıyla tokalaşarak salona girdi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan programa katılan belediye başkanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Akıllı Şehirler Kongre ve Sergi açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay (sağ 6), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank (sol 3), Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (sağ 4), Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin (sağ 3) de katıldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İmamoğlu'un Erdoğan'a verdiği zarfta bakın ne yazıyordu! Samimi anlar
Foto Galeri İmamoğlu'un Erdoğan'a verdiği zarfta bakın ne yazıyordu! Samimi anlar Galeriye Gözat