BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  EKONOMİ

Bakan Murat Kurum 'ilk kez' diyerek duyurdu! Kentsel dönüşümde yeni dönem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümde yeni bir döneme girildiğini belirterek detayları paylaştı. Bakan Kurum "0.79 faizle, 10 yıl vadeyle 1 milyon 250 bin lira kredi imkanı tanıyoruz." dedi.

Abone ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Kentsel dönüşümde yeni bir döneme giriyoruz. Süreci hızlandıracak adımı Hazine ve Maliye Bakanlığımızla attık.  Kredide limiti 600 binden 1 milyon 250 bine çıkardık. 0.79 faizle, 10 yıl vadeyle 1 milyon 250 bin lira kredi imkanı tanıyoruz." dedi.

 Bakan Kurum, 'müteahhitlere ilk kez teşvik veriyoruz' dedi ve detayları aktardı. Kurum "Kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere de ilk kez teşvik veriyoruz. 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeyle, 250 milyona kadar kredi imkanı getiriyoruz.”dedi.

Paket kapsamında riskli yapıların malikleri için güçlendirme kredisi, konut yapım kredisi, konut edinme kredisi, işyeri yapım kredisi ve işyeri edinme kredisi verilecek.

5 farklı kredi paketi

Güçlendirme kredisi 320 bin TL, konut yapım kredisi 1 milyon 250 bin TL, konut edinme kredisi 1 milyon 250 bin TL, işyeri yapım kredisi 800 bin TL, işyeri edinme kredisi 350 bin TL limitli olacak.

Kredilerde yüzde 1,49 faiz/kar payı üzerinden farklı oranlarda destek sağlanacak. Güçlendirme kredisinde hak sahibi için faiz yüzde 0,99, devlet katkısı yüzde 0,50 olacak.

Başvurular ne zaman başlayacak?

Kentsel dönüşüm finansman paketine başvurular gelecek hafta kamu bankalarıyla başlayacak. Daha sonra özel bankaların da sisteme katılımı bekleniyor.

Kentsel dönüşüm destek paketi 

-Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi" kapsamında kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak, maliyetin 840 baz puana kadarlık kısmı karşılanacak.

-Kentsel dönüşümde yüklenici ve konut üreticisi firmalara sağlanan Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında uygulanan tazmin oranı yüzde 7’den yüzde 9'a çıkarıldı.

-Kentsel dönüşümde yüklenici ve konut üreticilerine 12 ay ödemesiz dönem, 48 ay vadeyle 250 milyon TL'ye kadar finansman sunulacak, 50 milyar TL kefalet limiti kullanıma açılacak.

-Kentsel Dönüşüm Finansman Paketleri çerçevesinde riskli yapıların maliklerine sağlanacak kredilerin vadesi konutlar için 10 yıl, iş yerleri için 7 yıl olarak belirlendi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Deprem İstanbul'a doğru göçe başladı! Bolu depremi, İstanbul depremini tetikledi mi?
Foto Galeri Deprem İstanbul'a doğru göçe başladı! Bolu depremi, İstanbul depremini tetikledi mi? Galeriye Gözat