BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
POLİTİKA

Bakan Mehmet Nuri Ersoy "Doğu Ekspresi için yeni bir güzergah geliyor!"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu Ekspresi'nin amacının dışında kullanılmaya başladığını belirterek ''Biz de diyoruz ki o zaman amacına uygun bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler de o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler. Hem Doğu Ekspresi vazifesini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğu Ekspresi'ne ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Doğu Ekpresi'nin amacının dışında kullanılmaya başladığını belirterek Biz de diyoruz ki o zaman amacına uygun bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler de o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler. Hem Doğu Ekspresi vazifesini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım" dedi.

Ankara'dan Kars'a giden Doğu Ekspresi'ne ilişkin yenilik yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Doğu Ekspresi turizmle öne çıkmaya, turizm treni olmaya ve amacının dışında kullanılmaya başladı. Biz de diyoruz ki o zaman amacına uygun bir tren daha organize edelim. Turistik amaçlı gidenler de o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler. Hem Doğu Ekspresi vazifesini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım" dedi.

Bakan Ersoy, "Turizm trenlerinin dünya genelinde çok meşhur birkaç destinasyonu var. Bizim bu hattımız da çok rahatlıkla uluslararası bir turizm destinasyonu haline gelebilir. Turizm treniyle turistlerin tam taleplerini tamamıyla karşılayacak özellikte tren hizmete sokabilirsek yabancı turistin ilgisini çekme açısından da faydası olur. Trenin turizme katkısını gerçekleştirmemiz lazım.

Sitene Ekle